Nem játszhat a Premier League újraindulásakor a Tottenham sztárfocistája

Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL
Tottenham Hotspur's English midfielder Dele Alli reacts after having been substituted off the pitch during the UEFA Champions League round of 16 first Leg football match between Tottenham Hotspur and RB Leipzig at the Tottenham Hotspur Stadium in north London, on February 19, 2020. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy mérkőzésre eltiltották, ezért nem játszhat a Premier League újraindulásakor Dele Alli, a Tottenham Hotspur labdarúgója.

Az angol válogatott középpályás azért kapta a büntetést, mert februárban a közösségi médiában olyan videót posztolt, amelyen maszkot viselve a koronavírus-járvány kapcsán gúnyolódott egy ázsiai megjelenésű férfin a repülőtéren. Ugyan a 24 éves futballista később bocsánatot kért tettéért, de az angol szövetség mellékbüntetésként 50 ezer fontra is megbírságolta és nevelési céllal részt kell vennie egy felvilágosító tanfolyamon is.

Egy mérkőzésre eltiltották, ezért nem játszhat a Premier League újraindulásakor Dele Alli Forrás: AFP/Adrian Dennis

Alli a csütörtöki ítélet nyomán jövő pénteken nem léphet pályára a Manchester United elleni rangadón, amely ráadásul mindkét csapat számára fontos lesz a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyekért zajló küzdelemben.