Az Atlético felajánlotta a stadionját a Real Madridnak

FOOTBALL - SPANISH CHAMP - ATLETICO MADRID v RAYO VALLECANO 2018 2019 ATLETICO DE MADRID CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ESPAGNE FOOT FOOTBALL MADRID Soccer Spain SPORT
General view, ilustration, during the spanish league, La Liga, football match between Atletico de Madrid and Rayo Vallecano on August 25, 2018 at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Photo Oscar Barroso / SpainDPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid felajánlotta saját stadionját a városi rivális Real Madridnak. Az ajánlat bizonyos esetre érvényes, de aligha lesz belőle bármi is.

A koronavírus-járvány miatti három hónap kényszerszünet után csütörtökön a Sevilla–Betis derbivel indul újra a spanyol élvonalbeli focibajnokság. A mérkőzéseket egyelőre nézők nélkül rendezik, de egyre több csapat részéről merült fel az igény, hogy korlátozott számban ugyan, de engedjék vissza a szurkolókat a lelátókra.

Több szurkoló, jobb hangulat Forrás: DPPI via AFP/Oscar Barroso

Ebben az esetben a Real Madrid pórul járna: a fővárosi csapat stadionjának, a Santiago Bernabéunak ugyanis már megkezdték az átépítését (bővítik és modernizálják), így a 33-szoros bajnok és 13-szoros BEK/BL-győztes csapat a valdebebasi edzőközpontban lévő, csupán 6000 néző befogadására alkalmas Alfredo Di Stefano Stadionban kell, hogy pályára lépjen. Ami szurkolók nélkül még előny is lehet, ha viszont akár csak a helyek negyede is eladható, akkor már nem mindegy 1-2, vagy éppen 10-20 ezer néző előtt játszhat-e egy-egy csapat.

"Hogy kiadnánk-e nekik a Wanda Metropolitanót? Leveszem a maszkomat, úgy válaszolok: senkinek se legyen kétsége, állunk a Real Madrid rendelkezésére" – mondta az Atlético elnöke, Enrique Cerezo.

A Real Madrid válaszára nem kellett sokat várni: a klub vezetői gyorsan jelezték, hogy mivel ők egyáltalán nem pártolják a szurkolók visszatérést, és miután a valdebebasi pályát alkalmassá tették a VAR-rendszerre, köszönik szépen a lehetőséget, de nem fognak a Wandában pályára lépni.