Társoldalunk:

Szalai Ádám csapata elsőperces góllal kapott ki - videó

2020.06.14. 17:29

A Bundesliga 31. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén az Augsburg 1-0-ra győzött a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz otthonában.

A 61-szeres magyar válogatott támadó a kispadról nézte, ahogy csapata már az első percben hátrányba kerül. Egy védelmi hiba után Florian Niederlechner lőtt gólt akrobatikus mozdulattal.

Az Augsburg csapatának ez volt a szezonbeli harmadik elsőperces gólja, ezzel beállította a Duisburg 1974/75-ös és a Saarbrücken 1985/86-os rekordját. 

A második félidőben a Mainz becsülettel ment az egyenlítésért, de komoly ziccereket nem tudott kidolgozni. Achim Beierlorzer vezetőedző a 76. percben küldte pályára Szalai Ádámot, akinek négy perccel később volt egy ígéretes 20 méteres lövése, ami elkerülte a kapu jobb oldalát. 

A hajrában a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, de a vendégek kapusának egyszer sem kellett bravúrt bemutatnia, így az eredmény nem változott. Győzelmével az Augsburg feljött a tabella 13. helyére, a Mainz a 15. helyen áll, három pontra a kiesőzónától.