A Bayern a legnagyobb riválisától igazolna új védőt

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, kedd
firo: 05.11.2019 Football, 2019/2020 Champions League: BVB Borussia Dortmund - Inter Milan jubilation over goal to 3: 2 by Achraf on Werebebande before FAns Hakimi | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A spanyol AS értesülései szerint a Bayern München szeretné leigazolna a Real Madrid védőjét, Achraf Hakimit, aki 2018 óta a Borussia Dortmundnál játszik kölcsönben.

A marokkói válogatott jobbhátvédet évi 6-7 millió eurós fizetéssel csábítja a német rekordbajnok, a 21 éves játékosnak azonban még három éve hátra van jelenlegi szerződéséből, így a Bayernnek nemcsak a fizetést, de az átigazolási díjat illetően is mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak érdekében, hogy Hakimi Münchenbe költözzön.

A szélvészgyors játékosra egyelőre még nem számít a Realnál Zinedine Zidane, aki továbbra is Dani Carvajalhoz ragaszkodik a védelem jobb oldalán, viszont természetesen nem szeretné elveszíteni a jövő emberét.

Hakimi alapember lett Dortmunban Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Jürgen Fromme

A transfermarkt.de által 54 millió euróra értékelt Hakimiért a hírek szerint minimum 60 milliót követel a Real Madrid, amely egyébként továbbra is szívesen adja őt kölcsön a Dortmundnak. A BVB vezetősége már korábban jelezte a spanyol klub felé, hogy továbbra is szeretnék újabb egy évre kölcsönvenni a marokkói válogatott focistát, aki a csapat egyik legjobbjává nőtte ki magát az elmúlt időszakban.

Az AS úgy tudja, Hakimi viszont nem igazán maradna, egyrészt anyagi okokból, másrészt szeretne lassan letelepedni valahol, amit kölcsönszerződéssel nehéz kivitelezni. Egyébként nem csak a müncheniek látnák szívesen, Milan és a Manchester United is érdeklődik utána.