A Manchester United focistájáról ír a City és a Liverpool is

Rashford
Manchester United's English striker Marcus Rashford takes a penalty and scores his team's second goal during the English League Cup fourth round football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on October 30, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Nem ült tétlenül a karantén alatt sem a Manchester United játékosa, Marcus Rashford. A 22 éves angol csatár felépült sérüléséből és közben rengeteget segített a rászoruló gyerekeknek.

Rashford a lezárás időszakában 20 millió fontot gyűjtött össze, hogy a rászoruló, iskolákban étkező gyerekek a karantén alatt is megkapják az ebédjeiket. Az elmúlt napokban azért indított kampányt a fiatal játékos, hogy a rászoruló gyerekek nyáron is megfelelő étkeztetésben részesüljenek.

A brit kormány először nem a fentieknek megfelelően döntött, de Rashford nyílt levele után a politikusok is belátták, igaza van a sztárnak, aki korábban maga is kénytelen volt igénybe venni hasonló támogatásokat.

Rashford segítésgének köszönhetően nagyjából 1,3 millió brit gyerek kap majd étkezési támogatást a nyári időszak alatt is. „A gyermekek szegénységének megszüntetése nagyobb siker, mint a fociban bármilyen cím" – írta később Rashford.

Rashfordnak folyamatosan gratulálnak a twitteren, a két legnagyobb rivális, a Manchester City és a Liverpool is megosztotta a United Rashfordot magasztaló tweetjét, ami azért nem túl gyakori dolog.