Messi távozása sokként érné a spanyol labdarúgóligát

Lionel Messi, Zinédine Zidane
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (L) walks past Real Madrid's French coach Zinedine Zidane during the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga (LFP) elnöke szerint Lionel Messi távozása a Barcelonából jóval nagyobb hatással lenne a bajnokságra, mint az történt a Real Madridból a Juventusba átszerződött Ronaldo esetében.

"Cristiano távozása, még akkor is, ha felborította a Realt, szinte nulla hatással volt ránk, mert a La Liga évekkel ezelőtt felkészült rá, hogy márkaértéke magasabb legyen, mint az egyes futballistáké" - idézte a madridi Marca sportnapilap az LFP első emberét.

Tebas szerint Messi esetében más a helyzet.

Messi a labdarúgás történetének legjobb játékosa. Szerencsések vagyunk, hogy mindig is a mi bajnokságunkban játszott. Úgy gondolom, hogy távozását megéreznénk.

Ő a spanyol labdarúgás ikonja, és arra kérem őt, hogy pályafutásának végéig maradjon nálunk. Messi mindig boldoggá tesz minket"- fogalmazott a ligaelnök.

A 33. születésnapját szerdán ünneplő argentin sztárfutballista 2004 óta játszik a Barcelona első csapatában, amellyel tízszer nyert spanyol bajnoki címet.