Megbüntették a korábbi Bajnokok Ligája-győztes futballcsapatot

Paris Saint-Germain (PSG) vs Olympique de Marseille: French soccer Ligue 1 Paris Saint-Germain FOOTBALL France Paris Ligue 1 October Soccer MATCH Olympique de Marseille 2019
PARIS, FRANCE - OCTOBER 27: Kylian Mbappe (C) of Paris Saint-Germain in action against Valere Germain (R) of Marseille during the French soccer Ligue 1 match between Paris Saint Germain (PSG) and Olympique de Marseille at Parc des Princes stadium in Paris, France on October 27, 2019. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megbüntette az Olympique Marseille együttesét a pénzügyi szabályok megsértéséért, de nem zárta ki a Bajnokok Ligája részvételből.

A szervezet pénteki bejelentése szerint a francia klubnak hárommillió eurós (egymilliárd forintos) büntetést kell fizetnie, továbbá a következő két évben az európai kupaporondon szerzett bevételének 15 százalékát nem utalja majd el részére az UEFA.

Ezen túlmenően a következő három kupaidényben a felnőtt keretből csupán 23 játékost nevezhet, kettővel kevesebbet, mint amire normál esetben lehetősége lenne.

A Marseille a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd befejezettnek nyilvánított bajnoki szezonban Andre Villas-Boas irányításával a második helyen végzett, és az első helyezett Paris Saint-Germainhez hasonlóan a BL-csoportkörben kezdi meg szereplését a sportág legrangosabb európai kupasorozatának 2020/21-es idényében.