Társoldalunk:

A Debrecen négy góllal legyőzte a Diósgyőrt

2020.06.21. 22:58

A labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának záró mérkőzésén az utolsó előtti helyen álló DVSC szenzációs játékkal már az első félidőben eldöntötte a DVTK elleni keleti-rangadót. Kondás Elemér csapata 4-0-s győzelmével életben tartotta bennmaradási esélyeit, és két mérkőzéssel a vége előtt két pontra megközelítette a Paksot és az Újpestet.

A DVSC január 25. óta mindössze egy hazai bajnokiját tudta megnyerni, a legutóbbi hármon mindössze két pontot szerzett. A találkozó előtt a Loki a tizenegyedik helyen állt a tabellán 32 ponttal, míg a közvetlen rivális Kisvárdának hat ponttal volt többje. A DVTK sokáig a bronzéremért is harcban volt, azonban a legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot szerzett. Feczkó Tamás csapata a legutóbbi idegenbeli mérkőzéseit a Groupama Arénában és Kaposváron egyaránt 3-0-ra elveszítette. 

A DVSC fantasztikusan játszott az első félidőbenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Mivel a Kisvárda győzött Kaposváron, a DVSC-nek létfontosságú volt a meccs, és ennek szellemében is kezdett. A hazaiak azonnal nekirontottak a diósgyőrieknek, és a negyedik percben kis híján megszerezték a vezetést, de a nigériai Tunde Adeniji 18 méteres lövése a jobb kapufán csattant.A második lehetőségét már kihasználta a Loki. Varga Kevin remek labdát adott a védők között kilépő Szécsi Márknak, aki 13 méterről külsővel tekert a jobb alsó sarokba.

A folytatásban is felszabadultan játszott a DVSC, amely a 14. percben egy gyönyörű góllal növelte az előnyét. Egy kontratámadás végén Adeniji szöktette Szécsit a bal oldalon, a végigvitte a labdát a diósgyőri tizenhatosig, majd 15 méterről a behátráló Dusan Brkovic mellett a léc alá bombázott.

A második bekapott gól után felébredt a DVTK, és átvette a mérkőzés irányítását. A vendégek a 32. percben szépíthettek volna, de Kiss Tamás bal felső sarokba tartó 18 méteres lövését a debreceni Tomas Kosicky elképesztő bravúrral szögeltre tornázta.

Az első félidő hajrájában a Loki megszerezte a harmadik gólját. Varga Kevin kapu elé belőtt labdájára Adeniji érkezett, de a bevetődő Hysen Memolla szögletre mentett előle. A vendégek a sarokrúgás sem tudtak tudtak felszabadítani, és a korábbi válogatott Tőzsér Dániel balról becsavart labdájára Szatmári Csaba robbant be, és hat méterről a bal felső sarokba fejelt.

A második félidőt hatalmas lendülettel kezdte a Diósgyőr, amely az 52. percben kis híján szépített, de Szergej Sesztakov 19 méteres bombája a jobbkapufán csattant, akárcsak Adeiji első játékrészben elengedett kísérlete.

A 71. percben a DVSC eldöntötte a mérkőzést. A csereként beálló Nikola Trujics szerzett labdát a diósgyőri tizenhatos előterében, a vele birkózó Polgár Kristóf azonban lerántotta a szerb támadót, Bognár Tamás játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé a csapatkapitány Tőzsér Dániel állt oda, és nagy erővel a kapu közepébe bombázott a balra vetődő Branislav Danilovic helyére.

Az utolsó húsz percben a debreceni játékosok már felszabadultan játszottak, olyan cseleket is bevállaltak, amilyeneket az utóbbi hetekben nem mertek megkockáztatni. A hajrában mindkét csapat előtt akadtak még helyzetek, de a lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek. 

Kondás Elemér csodát tehet a DVSC-vel?Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kondás Elemér együttese ezzel a győzelemmel életben tartotta bennmaradási esélyeit, és két mérkőzéssel a vége előtt két pontra megközelítette a Paks és az Újpest csapatát, és a Kisvárda mögött is "csak" három pont a lemaradása.