Társoldalunk:

Győzött és pontszámban utolérte a Barcát a Real Madrid - videó

2020.06.22. 00:00

A La Liga 30. fordulójának zárómeccsén a Real Madrid 2-1-re győzött a Real Sociedad otthonában, ezzel kihasználta a Barca botlását és beérte pontszámban legnagyobb riválisát a tabella élén.

A vendégek előtt már a második percben adódott lehetőség, Vinícius lövése azonban nem találta el a kaput. Az ezt követő mintegy fél órában rendkívül leült a meccs és főleg a küzdelem dominált, helyzeteket egyik fél sem tudott kialakítani. Az ivószünet aztán felrázta a csapatokat, főleg a Realt, Benzema és Casemiro is eltalálta a kaput, majd a félidő végén Vinícius veszélyeztetett, Remiro azonban könnyedén védeni tudott.

A második félidőt nagy erőbedobással kezdte a Madrid, a 48. percben Vinícius remek szólóval tört be az alapvonal mellett a tizenhatoson belülre, Llorente pedig csak szabálytalanul tudta megállítani. A megítélt büntetőt a csapatkapitány, Sergio Ramos magabiztosan gurította be.

Ramos nem sokkal később megsérült, ezért Zinedine Zidane-nak le kellett cserélnie. 

A 68. percben egyenlített a hazai csapat, a csereként beállt Januzaj lőtte ki 20 méterről a rövid alsót. A játékvezető azonban érvénytelenítette a gólt, mert Merino lesen állva zavarta Courtois-t.

A Real Madrid pedig szinte azonnal büntetett: Valverde beívelését Benzema vállal vette át, majd Llorente mellett lefordulva lőtt a kapu közepébe. Némi videobírózás után a játékvezető helyben hagyta az ítéletet, kettővel vezetett a Real.

A Sociedad viszont nem adta fel és 83. percben szépített: Merino vett át remekül egy beadást a tizenhatoson belül, majd az ötös sarkáról kegyetlenül kipókhálózta a rövid felső sarkot.

Hosszabbítással együtt 13 perce maradt a hazai együttesnek az egyenlítésre, és bár Elustondo a 93. percben ígéretes helyzetből fejelhetett, nem tudta eltalálni a kaput. Ennél többet viszont nem tudott tenni a Real Sociedad, ami azt jelenti, hogy a Real Madrid 2-1-re győzött, amivel ugyanúgy 65 pontja van, mint a bajnokságot csak jobb gólkülönbsége miatt vezető Barcelonának.