Három év után tért vissza a pályára a Villareal csapatkapitánya

Valencia CF v Villarreal CF - La Liga Bruno Soriano COMMEMORATION Club Soccer Estadio Mestalla Forward - Athlete HORIZONTAL La Liga Match - Sport Photography Scoring a Goal Soccer SOCCER PLAYER Soccer Striker Spain SPORT Sports Team STADIUM Valencia CF Vi
Bruno Soriano of Villarreal CF looks on during their La Liga match between Valencia CF and Villarreal CF at the Mestalla Stadium, on 21th May 2017 in Valencia, Spain (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
2017. május 21. óta első alkalommal lépett pályára Bruno Soriano, a Villareal csapatkapitánya, amikor klubja hétfő esti bajnokiján a 88. percben beállt a Sevilla elleni találkozón.

A 2-2-re végződő találkozón a tévé előtt ülő Villareal-drukkerek közül talán senki sem foglalkozott azzal, hogy kétszeri vezetés után is csak egy pontot szerez az Európa-liga-helyre fellépő csapat. Ők csak azt a pillanatot várták, amikor több mint három év kihagyás után újra pályára léphet a 36 éves, egész pályafutását a Villarealban töltő kapitány.

Soriano 2017. május 21-én egy Valencia elleni bajnokin szenvedett térdsérülést, és akkor az orvosok három hónap kihagyást jósoltak neki. Két évvel később azonban még mindig nem volt alkalmas a lába a játékra, és újabb műtétek vártak rá – végül összesen tízszer kellett kés alá feküdnie.

Június 19-én a Granada ellen már bekerült a keretbe, ezúttal pedig pályára is léphetett.

Bruno Soriano 16 éves volt, amikor próbajátékra jelentkezett a Villarealnál, de annyira rossznak érezte a teljesítményét, hogy inkább hazatért Artanába, ahol egy bányában kezdett dolgozni. Innen vitte vissza két évvel később a klub egyik edzője, aki kezdettől fogva hitt benne, ő pedig meghálálta a belé vetett bizalmat: a B csapat kapitányaként a klub fennállása során először vezette a másodosztályba a tartalékegyüttest.

A 2007-08-as szezonban nem kis szerepe volt, hogy a Villareal fennállása legjobb eredményét elérve második lett a bajnokságban a Real Madrid mögött, és elindulhatott a Bajnokok Ligájában.

Soriano akkor is a klub kötelékében maradt, amikor 2012-ben kiestek az élvonalból, hogy a következő idényben az ő vezérletével jussanak vissza. Egész eddigi pályafutását a Villarealban töltött, amikor élete legnagyobb álmáról kérdezték, a tízszeres spanyol válogatott határozottan jelentette ki, hogy az nem más, mint trófeát nyerni a Villareal színeiben.

"Nem fogok hazudni. Nehéz volt. Néha már azon gondolkoztam, hogy talán jobb lenne feladni, és nem álmodni arról, hogy visszatérek" – mondta a lefújás utáni interjúban. Szerencsére jól döntött, és nem adta föl.

A hétfői volt a 418. mérkőzése a klub mezében, amivel abszolút csúcstartó. Nem csoda, hogy sérülése alatt is végig ő volt a csapat kapitánya.