Már csak egy edző eredményesebb Zidane-nál a Real történetében

Zinédine Zidane
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane gestures during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Valencia CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on June 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután a Real Madrid vasárnap este 2-1-re nyerni tudott a Real Sociedad otthonában, átvette a vezetést a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Az újabb sikerrel Zinédine Zidane a klub történetének második legtöbb győzzelmet számláló edzője lett.

A francia szakember második ciklusát tölti a Real Madrid kispadján. Mindkét alkalommal szezon közben nevezték ki: először 2016 januárjában Rafael Benítez, majd 2019 márciusában Santiago Solari helyére érkezett megmentőként.

Már csak Miguel Munoznak van több győzelme, mint Zinédine Zidane-nak a Real Madrid kispadján Forrás: AFP/Javier Soriano

Azonban Zidane jóval több, mint egyszerű megmentő a csapat számára, jól mutatják ezt a statisztikák is. Vasárnapi győzelmével már a második helyen áll a legtöbb győzelmet elérő vezetőedzők között. 134 sikerével immáron Vicente Del Bosquét is megelőzte, és csak az 1960-as és 70-es évek legendája, Miguel Munoz áll előtte - 357 győzelemmel.

Zidane-nak még legalább egy évtizedet kellene a Real Madrid kispadján eltöltenie, hogy reális esélye legyen Munoz utolérésére. Ez egy olyan időszakban, ahol általában a menedzserek egymásnak adják a kilincset lehetetlennek tűnhet. Pláne ott, ahol a nem a birka türelméről híres Florentino Pérez az elnök.

Mégis, ha valakiről el tudjuk képzelni, hogy hosszú ideig kisajátíthatja a 13-szoros Bajnokok Ligája-győztes csapat edzői posztját, akkor az pont Zidane. A játékosként az Aranylabdát is megnyerő francia eddig 201 mérkőzésen vezette a madridiakat, és összesen tíz trófeát gyűjtött be a csapat.

Nem sok edző van a sportág történetében, aki húsz mérkőzésenként "megajándékozza" a drukkereit egy-egy trófeával. Volt olyan szakasza regnálásának, amikor irányításával több trófeát nyert a Real, mint amennyi vereséget begyűjtött. A következő a bajnoki cím lehet, amihez szerdán este a Mallorca ellen kerülhet egy lépéssel közelebb az együttes.