Társoldalunk:

Az utolsó percben lőtt góllal nyert az Újpest

2020.06.23. 23:07

Az Újpest a 94. percben szerzett győztes góllal 2-1-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget kedden a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának mérkőzésén, így nagy lépést tett a bennmaradás felé.

Az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, Demjén azonban nagy bravúrral védte az 5. percben Zsótér közeli lövését. Nem sokkal később ismét Zsótér járt közel a gólhoz, az újepsti középpályás azonban kapu fölé fejelte Perosevic beadását. A félidő közepén Simon Krisztián lőtt kb 19 méterről, Demjén azonban szögletre tisztázott. A 32. percben aztán már a szerencse is kellett a vendégeknek, hogy elkerüljék a gólt, a remekül futballozó Zsótér a bal oldali kapufát találta el kapsából. A 37. percben aztán már senki és semmi nem mentette meg Márton Gábor alakulatát: Perosevic újabb centerezését Demjén éppen Zsótér elé ütötte, akinek próbálkozását még lábbal hárította, a kipattantó azonban Simon Krisztián már a hálóba lőtte.

Szünet után kissé visszavettek a csapatok, komoly helyzet a második játékrész elején egyik csapat előtt sem adódott. Utána viszont a zalaegerszegiek bátrabban kezdtek futballozni, többször csak Banai Dávid reflexein és bravúrjain múlt, hogy nem módosult az eredmény, az újpesti kapus Bedi, Barczi, majd Babati lövését is hárította. A 83. percbem viszont már ő is tehetetlen volt, a csereként beálló Eric McWoods ugyanis remekül érkezett Kocsis beadására és kiegyenlített.

A slusszpoén azonban még hátravolt, az Újpest ugyanis nem adta fel, és a 94. percben egy szabadrúgásra Risztevszki érkezett a hosszú oldalon, és bebelsőzte a labdát a zalaegerszegi kapuba.

2-1-es győzelmükkel a lila-fehérek óriáis lépést tettek a bennmaradás felé.