Társoldalunk:

A Paks legyőzte a Diósgyőrt, de még kieshet az NB I-ből

2020.06.24. 22:55

A Paks magabiztos játékkal 4-2-re nyert a Diósgyőr ellen a labdarúgó NB I 32. fordulójának utolsó mérkőzésén. Ezzel a tolnai csapat visszaelőzte a tabellán a Debrecent, amely jelen pillanatban kieső helyen áll, de ha szombaton a DVSC legyőzi a Paksot, semmiképpen sem esik ki az NB I-ből. A DVTK - immár szokás szerint - szinte semmi értékelhetőt nem mutatott ezen az összecsapáson.

Azzal, hogy a Debrecen a szerda délutáni összecsapáson 1-0-ra nyert Mezőkövesden, a Paks számára élet-halál meccsé lépett elő a DVTK elleni találkozó.

A tolnaiak ennek megfelelően kezdtek, s hamar döntésre akarták vinni a dolgot. A 17. percben szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Egy szöglet után Windecker elé került a labda, aki 7 méterről szerezte a Paks első gólját.

Az első félidőben nem esett több gól, de feltűnő volt, hogy a vendégcsapat mennyire enerváltan játszott. A második félidő elején növelte előnyét a Paks. Szakály szöglete után Szabó csúsztatott, majd Gévay következett, aki jobbal a kapu jobb oldalába tette a labdát.

Az 56. percben már 3-0-ra vezetett a Paks. Balogh baloldali beadása után Hahn János szerezte meg a hazaiak harmadik találatát. Ezután feltámadt a Diósgyőr, amely tizenegyesből szépített. Vági esett át Szélpálon, a bíró büntetőt ítélt, amelyet Márkvárt értékesített. Ezzel 3-1-re alakult a meccs állása. 

Nem állt le a hazai együttes. Egy szöglet után Szabó elvitte magával a védőket, a mögötte érkező Windecker pedig megszerezte a negyedik paksi gólt (4-1).

A végén a DVTK Molnár Gábor révén még szépített, de ez már nem osztott és nem szorzott. A végeredmény 4-2 lett. A Paks tehát megszerezte a hőn áhított győzelmét. Ezzel a tabellán újra a Debrecen elé került. Nézzük is, hogyan áll most az NB I a záróforduló előtt.

A szombati, utolsó fordulóban a Paks Debrecenben játszik. Azon a mérkőzésen a DVSC győzelme esetén a Loki biztosan bentmarad az NB I-ben, de a Paks sem biztos, hogy kiesik, ha kikap. Egyelőre maradjunk annyiban, hogy még négy csapat érintett a kiesésben: a Paks, a Debrecen, a Kisvárda és az Újpest.

Egy mondat a DVTK-ról: ez a csapat a 26. fordulóban 1-0-ra verte a Mezőkövesdet és akkor a 4. helyen állt a tabellán. Aztán 6 forduló alatt a megszerezhető 18 pontból összesen 1-et szerzett - a ZTE elleni döntetlennel. A másik öt meccsét elvesztette. Kiesni a DVTK e borzalmas sorozat ellenére sem tud.