Társoldalunk:

90. percben lőtt góllal nyert a Debrecen, bennmaradhatnak az NB I-ben

2020.06.24. 18:51

Három meg nem adott gól, nagy feszültség és egy 90. percben szerzett Debrecen-gól: egy mondatban összefoglalva ez történt a labdarúgó NB I 32. fordulójában lejátszott Mezőkövesd-Debrecen mérkőzésen. A DVSC ezzel a győzelemmel óriási lépést tett az NB I-es tagságának megőrzéséért.

A Debrecen számára most már minden egyes meccs létfontosságú volt a kiesés elkerülése miatt - a Lokinak nem volt elég saját magára figyelnie, azt is szem előtt kellett tartania, hogy mit játszik a Paks és a Kisvárda is. A Mezőkövesdnek is fontos volt ez az összecsapás, hiszen Kuttor Attila csapata még mindig a bajnoki táblázat harmadik helyén állt, azaz a bronzéremre és a nemzetközi kupaindulásra pályázott. 

Ennek megfelelően óriási feszültség jellemezte a mérkőzés első felét. A 3. percben a kissé túlpörgött Debrecen két játékosa egymásnak szaladt, jöhettek az orvosok. Szécsi ütközött össze Kundrákkal, utóbbi játékost ápolni is kellett, de Kondás Elemérnek nem kellett cserélnie. A 16. percben gólt szerzett a Mezőkövesd, de a játékvezető nem adta meg a találatot: Vajda beadását Zizivadze úgy fejelte a kapuba, hogy közben akadályozta a debreceniek kapusát. Andó-Szabó játékvezető éles szemmel figyelte az eseményeket, és szabadrúgást ítélt kifelé.

A 27. percben újabb meg nem adott gól borzolta a közönség és Kondás Elemér idegeit: Ferenczi beadását Szécsi a kapuba lőtte, de les miatt nem adták meg a gólt.

Egyre nőtt tehát a feszültség a pályán. A Mezőkövesd nem adta fel a támadások lehetőségét, a Loki az első félidőben szinte csak védekezett.

A második félidőben újabb meg nem adott gól következett. Az 56. percben a mezőkövesdi Farkas lövését Nagy Sándor még kivédte, a kipattanó azonban Nagy Dánielhez került, aki lesről lőtt a hálóba.

A DVSC innentől kezdve egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt. A 60. percben Bényei lövése a kapufáról vágódott ki az alapvonalon túlra. Ennél is nagyobb helyzet maradt ki a 65. percben, amikor a debreceni Garba hat méterről, teljes ziccerben lőtte fölé a labdát. A gól nélküli döntetlen állás egyik csapatnak sem volt jó. A DVSC-nek különösen nem, éppen ezért a vendégcsapat továbbra is rohamozott. A 80. percben Garba került ziccerbe, de Eperjesi becsúszva mentett. Sok volt a hiba, de lüktetett a meccs. A Kövesd sem adta fel a támadásokat, ez jót tett a meccsnek. A 87. percben Tőzsér 24 méteres szabadrúgása alig kerülte el a kaput, ez szép lövés volt. Aztán jött a 90. perc: Garba egy gyorsan elvégzett debreceni bedobás után a középre ívelést követően senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. 0-1.

A győzelemmel a DVSC nagy lépést tett az NB I-es tagságának megőrzéséért. Ha az utolsó fordulóban otthon megverik a Paksot, biztos, hogy bennmaradnak.

A mérkőzés után a Mezőkövesd edzője, Kuttor Attila indulatos és elkeseredett nyilatkozatot adott. A lassításokat megtekintve a DVSC gólja tényleg les volt. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a koronavírus-járvány után újraindított bajnokságban a Kövesd 1 győzelemet, 2 döntetlent és 4 vereséget ért el.