Társoldalunk:

Már bronzérmes helyen a Puskás Akadémia

2020.06.24. 20:58

A labdarúgó NB I 32. fordulójában a kiesés elől menekülő Kisvárda a 94. percig 1-0-ra vezetett a Puskás Akadémia ellen. Ám jött Meissner, aki egyenlített. Ezzel Bódog Tamás csapata még kieshet az NB I-ből. A Kisvárda 0-0-s állásnál tizenegyest hibázott. A másik összecsapáson a Budapest Honvéd 3-1-re nyert a már kiesett Kaposvár ellen.

A Kisvárda-Puskás Akadémia meccsen az 55. percben tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Lucas indításával Viana lépett ki, majd a vendégek kapusa elütötte a várdai támadót. A tizenegyest Viana rúgta, de Tóth Balázs kivédte a büntetőt. Érdekesség, hogy ebben a szezonban először rúghatott tizenegyest a Kisvárda csapata.

A 85. percben azonban már tehetetlen volt a Puskás Akadémia kapusa. Egy lefejelt labdát Sassá 7 méterről vágta be a léc alá. A Kisvárda a 94. percig tartotta az 1-0-s vezetését, de ekkor a vendégcsapat részéről Meissner egyenlített. Ezzel a Puskás Akadémia 1 ponttal megelőzte a tabellán a Mezőkövesdet és már a harmadik helyen áll a felcsúti csapat.

A Budapest Honvéd házigazdaként 4-2-re legyőzte a sereghajtó és már kiesett Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szerdai játéknapján. Agilis letámadással kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely ennek köszönhetően még a kapura is veszélyt jelentett. A kispestiek állták a rohamokat, többször ígéretes akciót vezettek, majd a 20. percben háromérintős kontra végén - Levkovich kidobta, Mezghrani beadta, Gazdag belőtte - megszerezték a vezetést.

Ezt követően a Honvéd mezőnyfölénye egyre inkább egyértelművé vált, a kaposvári gárda játékában az agresszivitás már nem párosult kellő lendülettel.

Szünet utáni kényelmességére ráfizetett a Honvéd: a Rákóczi előbb nagy helyzetet hagyott ki, majd szabadrúgás után Bévárdi csúsztatott fejesével egyenlített.

A felpaprikázott kispestiek négy perccel később úgy vették vissza a vezetést Hidi lövésével, hogy előtte les miatt tévesen egy szabályos góltól fosztotta meg őket Antal játékvezető. Gazdag pazar átemelésével a 65. percben már kétgólos volt a különbség, a hátralévő időben pedig rutinosan lassította és a mezőnyben próbálta tartani a játékot a házigazda.

A vendégcsapatba a kispadról friss erők érkeztek, és miután egy kontrából - Levkovich fölösleges kifutását kihasználva - sikerült csökkenteniük a különbséget, a hajrában beszorították ellenfelüket.

Volt egyenlítési lehetősége is a Rákóczinak, kontrából viszont ismét a hazaiak találtak be ezzel lezárva az összecsapást.