A Liverpool és a Manchester City is képes uralni az európai klubfutballt

Klopp Guardiola
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) greets Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola after the English Premier League football match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 19, 2017. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League két jelenlegi legjobb csapata, a Liverpool és a Manchester City is rendelkezik azzal a potenciállal, hogy uralja az európai klubfutballt - véli Graeme Souness korábbi skót válogatott labdarúgó, aki a Liverpoolnak játékosa és edzője is volt.

Az éllovas szerdán 4-0-ra verte a Crystal Palace-t, ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy harminc év szünet után bajnokságot nyerjen, míg a második helyezett, címvédő Manchester City két nappal korábban 5-0-ra nyert a Burnley ellen.

Souness a Sky Sportsnak úgy nyilatkozott, hogy a két élcsapat különböző stílusban futballozik, de mindegyik olyan teljesítményt nyújt, melyet érdemes nézni. Hozzátette: ha a Liverpoollal játszik egy csapat, háborúra kell készülnie, ha a Cityvel, akkor pedig arra számíthatnak a játékosok, hogy folyamatosan kipasszolják őket.

A két sikeredző, Jürgen Klopp és Pep Guardiola Forrás: AFP/Paul Ellis

Jamie Redknapp korábbi angol válogatott középpályás, aki több mint tíz éven át volt a Liverpool labdarúgója, a két csapat stílusának összehasonlításáról folyó vitát Cristiano Ronaldo és Lionel Messi "versenyfutásához" hasonlította.

- szögezte le.

A Liverpool már csütörtökön (ma) bajnok lesz, ha a City nem tud nyerni a Chelsea ellen. Amennyiben a manchesteri csapat győz, jövő csütörtökön éppen ellene biztosíthatja be elsőségét Jürgen Klopp együttese.

A védő Trent Alexander-Arnold a 4-0-s szerdai siker után úgy nyilatkozott, nem foglalkoznak azzal, hogy a City veszít-e pontokat, a sorsuk a saját kezükben van.
A Liverpool akár még rekordot is dönthet, hét fordulóval a PL vége előtt 86 ponttal áll a tabella élén, így esélye van megjavítani a Citynek a 2017-2018-as idényben elért 100-as csúcsát.