Vágólapra másolva!
A korosztályos csapatból felkerülve az olasz labdarúgó Serie A-ban szereplő AC Parma felnőtt együttesével edz az U19-es válogatott Kosznovszky Márk.

A 18 éves középpályás azt mondta, május 23-án utazott Parmába, mivel a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet után újraindultak az edzések. Elárulta, hogy már korábban is tréningezett a 30 fős bő kerettel, és a leállást követően is visszarendelték az együtteshez

Kosznovszkymég nem beszélgetett személyesen Roberto D'Aversa vezetőedzővel, ugyanakkor az erőnléti edző már felhívta a figyelmét arra, milyen területeken kell javulnia.

– mondta a középpályás.

View this post on Instagram

@parmacalcio1913

A post shared by Márk Kosznovszky (@koszi2002) on

A szezonra vonatkozó céljáról elárulta, szeretne bemutatkozni az élvonalban, de ez attól is függ, hogy a 27. fordulót követően a tabellán hetedik Parma hogyan szerepel majd a következő hetekben.

Kosznovszky tavaly a magyar U17-es válogatott tagjaként a korosztályos Európa-bajnokságon és világbajnokságon is szerepelt, az olaszok az MTK akadémiájáról szerződtették.

A Serie A-ban jelenleg nincs magyar játékos, mert Schäfer András ugyan a Genoa labdarúgója, jelenleg kölcsönben a dunaszerdahelyi DAC-nál szerepel.