Szerződést hosszabbított edzőjével a La Liga legnyugatibb csapata

Óscar García, Celta Vigo
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 16: Head coach of Celta Vigo Oscar Garcia reacts during La Liga soccer match between Real Madrid and Celta Vigo at Santiago Bernabeu in Madrid, Spain on February 16, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Celta Vigo két évvel meghosszabbította Óscar García vezetőedző szerződését. A Marca spanyol lap kiemelte, a klub és a szakember egy ideje már tárgyalásokat folytatott a további közös munkáról, mivel kölcsönösen elégedettek voltak az elmúlt hónapokban nyújtott játékkal és elért eredményekkel.

A klub honlapjának pénteki tájékoztatása szerint a kispadot szezon közben, november elején elfoglaló 47 éves trénerhez hasonlóan a szakmai stáb kötelékében marad testvére, Roger García, valamint Rubén Martínez.

Óscar García irányításával eddig sikeresen küzd a kiesés ellen a Celta Vigo Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Óscar Garcia irányításával 19 bajnoki mérkőzést játszott a vigói gárda, amely ezeken öt győzelemmel, kilenc döntetlennel és öt vereséggel 24 pontot szerzett.

A Celta hét fordulóval a La Liga zárása előtt 33 ponttal a 16. helyen áll a tabellán, az együttest hét pont választja el a már kieső helyen álló Real Mallorcától. A vigóiak a 32. fordulóban a címvédő Barcelonát fogadják szombaton.

A barcelonai nevelésű García fivérek játékoskarrierjük elején kiegészítő tagjai voltak a Johan Cruyff-féle legendás együttesnek.