Államelnök akar lenni a bombagóljairól híres kapus

FOOT-L1 GARDIEN DE BUT Horizontal ENTRAINEMENT FOOTBALL LARGEUR
Le gardien de but paraguayen, José-Luis Chilavert, s'entraîne le 25 juillet 2002 au stade de la Meinau ŕ Strasbourg, aprčs une cure de remise en forme pour perdre "quelques kilos". Il a repris l'entraînement au sein de l'équipe du Racing Club qui se prépare intensivement ŕ son passage en L1. Paraguayan goalkeeper Jose-Luis Chilavert, trains 25 July 2002 at the Meinau stadium in Strasbourg, eastern France. Charismatic Paraguayan goalkeeper Chilavert returned to training after leaving a health farm he was sent to by his French club Strasbourg to shed "a few kilograms" before the new season. (Photo by PIERRE ANDRIEU / AFP)
Vágólapra másolva!
Indul a 2023-as paraguayi elnökválasztáson az ország futballválogatottjának korábbi kapusa, José Luis Chilavert.

Az 54 éves, pályafutása során védései mellett a biztos lábbal értékesített büntetőiről, illetve fantasztikus szabadrúgás góljairól híressé vált korábbi sportoló már jó ideje aktív hazája politikai életében, és most úgy érezte, hogy eljött az ő ideje, és esélyes kihívója lehet a jelenlegi államfőnek, Mario Abdo Beníteznek.

A pályafutása idején meglehetősen megosztó személyiségű Chilavert pályafutása során megfordult több dél-amerikai bajnokságban, így hazájában játszott a Sportivo Luqueno és a Guarani csapatában, az argentin San Lorenzóban és a Vélez Sarsfieldben, valamint az uruguayi Penarolban, míg Európában a spanyol Zaragozát és a francia Strasbourgot erősítette. 617 bajnoki mérkőzésen 46 alkalommal volt eredményes.

A paraguayi válogatottban 1989 és 2003 között összesen 74 alkalommal lépett pályára, és nyolc gólt szerzett. Tagja volt az 1998-as és a 2002-es vb-n szereplő csapatnak is, de nagy álma, hogy ő legyen az első kapus, aki gólt lő világbajnoki mérkőzésen, nem vált valóra.