Társoldalunk:

Messi álomgólpassza sem volt elég a Barcelona győzelméhez - videó

2020.06.27. 19:07

Hiába vezetett kétszer is, nem tudott győzni a Barcelona a Celta Vigo otthonában a La Liga 32. fordulójában, a 2-2-es döntetlennel pedig lépéshátrányba kerülhet a Real Madriddal szemben.

A hatalmas mezőnyfölényben játszó Barcelona a 20. percben került előnybe először. Messi végezhetett el szabadrúgást a Celta kapujától mintegy 20 méterre, és bár mindenki lövésre számított, a hatszoros aranylabdás klasszis inkább Suareznek ívelt át a hosszúra, az uruguayi csatár pedig közelről a kapuba fejelt.

A Celta pár perccel később kis híján egyenlített, Szmolov, Aspas és Mendez is gólt lőhetett volna, utóbbi kísérleténél Ter Stegen hatalmasat védett.

A második félidőt remekül kezdte a Celta, amely az 50. percben egalizált. Yokuslu kapott remek kiugratást egy labdaszerzés után, a végsőkig kivárt, majd középre gurított Szmolovhoz, akinek már nem volt nehéz dolga közvetlen közelről.

Szinte azonnal visszavehette volna a vezetést a Barca, de a Messi ellen elkövetett (?) szabálytalanságért végül nem adott tizenegyest a játékvezető. Nem esett kétségbe a katalán együttes és folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, a 67. percben pedig Suarez révén ismét előnybe került.

A címvédő viszont nem tudta kihúzni a végéig: Piqué szabálytalansága után a tizenhatos vonaláról jött szabadrúgással a hazai csapat a 88. percben, Aspas pedig laposan kilőtte a rövid alsót, beállítva a 2-2-es végeredményt.

 A Barcelona ezzel értékes pontokat hullajtott el és lépéshátrányba került a Real Madriddal szemben.