Magabiztos győzelemmel harcolta ki a bennmaradást a Kisvárda

2020.06.27. 19:41

A Kisvárda 2-0-ra legyőzte a már biztos bennmaradó DVTK csapatát a labdarúgó NB I 33. fordulójában. Ezzel Bódog Tamás csapata is bebiztosította első osztályú tagságát.

Ha a Kisvárda vereséget szenvedett volna Miskolcon a Diósgyőr vendégeként, és ha a Debrecen legyőzte volna a Paksot, akkor a kisvárdaiak kieshettek volna az NB I-től. Azonban Nemanja Obradovics nagyon hamar gondokodott arról, hogy ne forogjon veszélyben első osztályú tagságuk.

A szerb középpályás gólja már a 8. percben 1-0-s előnyhöz juttatta a vendégeket. Obradovics Kovácsréti középre adott labdájára csapott le az ügyetlenkedő védők között, és közvetlen közelről lőtt a kapuba.

Három perccel később Rui Pedro színészkedésért kapott sárga lapot. A portugál játékos nem tudta átverni a játékvezetőt. A koronavírus-járvány után a Diósgyőr volt a legrosszabb formában, amit a Kisvárda okosan használt ki. A hazaiaknál Mákvárt Dávid volt a legaktívabb, azonban ő sem tudott mit kezdeni a kiváló várdai védelemmel.

A 36. percben a hatalmas nyári zápor miatt körülbelül 15 percre félbeszakadt a mérkőzés. A folytatás sem zökkentette ki a Kisvárdát, és - komikus körülmények között - megszerezték második góljukat. Fernando Viana hat mételről a hazai kapusba lőtt, de a labda visszapattant a brazil lábára, ahonnan bepattant a kapuba.

Ezután a rendkívül szokatlan gól után a Kisvárda 2-0-s előnnyel vonulhatott szünetre. A második félidő egy diósgyőri helyzettel kezdődött, Kiss Tamás ziccerét Dombó Dávid óriási bravúrral védeni tudta.

Kiss helyzete után Bódog Tamás csapata végig kézben tartotta a mérkőzés alakulását. Kétgólos előnye birtokában saját kezében volt a sorsa, amivel élni is tudott. A Kisvárda 2-0-ra legyőzte a Diósgyőrt, amivel bebiztosította első osztályú tagságát.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)
Miskolc, v: Vad II
gól: Obradovics (8.), Fernando Viana (41.)
sárga lap: Rui Pedro (11.), Kiss T. (66.), Márkvárt (94.), illetve Rubus (21.)
DVTK: Bukrán - Orosz (Memolla, 46.), Polgár, Szűcs, Vági - Márkvárt, Iszlai, Korbély (Hasani, 61.), Rui Pedro (Molnár, 46.), Kiss T. (Makrai, 71.) - Ivanovszki (Cortes, 83.)
Kisvárda: Dombó - Baranyai, Rubus, Kravcsenko (Tischler, 73.), Hej - Szimovics (Szőr, 61.), Lucas - Kovácsréti, Cukalasz, Obradovics (Sassá, 60.) - Fernando Viana (Ene, 73.)