Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 33. fordulójának nyitómeccsén a Zalaegerszeg 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a MOL Fehérvár ellen. A vendégek sokáig vezettek, de a hajrában Babati egy szenzációs góllal egyenlített.

A Fehérvár nem is kezdhette volna jobban a mérkőzést. A 4. percben Funsho iramodott meg a bal szélen, Bőle szabálytalanul sem tudta megállítani, majd remekül centerezett Hodzsics elé, aki higgadtan elvitte a labdát Demjén mellett és az üres kapuba gurított, megszerezve szezonbeli 10. gólját.

Három perccel később kis híján duplázott a bosnyák, de Kovács István kiugratása után 13 méterről a kapufát találta el.
A túloldalon azonnal válaszolhatott volna Bőle, de Musliu utolérte és tisztázni tudott. A szöglet után Katanec fejelt közelről, Kovács Dániel hatalmas bravúrral védett.
Az ivószünetig felváltva alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, utána viszont a bajnoki ezüstérmes átvette az irányítást, de a Zetének is voltak helyzetei, főleg beadásokból és szögletekből. A félidő végén Mitrovicsnak is volt egy remek lövése, ami a kapufán csattant, Futács Márkónak pedig egy gyanús kezezése, egyenlíteni azonban nem tudott a szünet előtt a hazai együttes.

A fordulás után a Zalaegerszeg kezdett aktívabban, mégis Futács került gólhelyzetbe, Demjén azonban védeni tudta a ziccert. A csatár nem sokkal később betalált, de lesről (másodszor a meccsen), aztán Petrjak is tesztelte Demjént.

A hajrában aztán egyenlített a ZTE, méghozzá az idény talán legszebb góljával: a csereként beállt Babati Benjámin a középkörből ívelt az addig remekül védő Kovács kapujába, akinek egyébként ez volt élete első NB I-es meccse.

Sőt, nem sokkal később akár a vezetést, vagy talán a győzelmet is megszerezhette volna csapatának, de a fejese centikkel mellé ment, majd Mitrovics találta el a hosszabbításban ismét a kapufát.

A túloldalon Nikolics is lesről lőtt gólt, az utolsó szó pedig Mitrovicsé volt, Kovács viszont ezúttal a helyén volt. Ez pedig azt jelenti, hogy 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, amely iramban és izgalmakban is remek szintet hozott.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 4429 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Babati (83.), illetve Hodzic (4.)
sárga lap: Mitrovic (11.), Bőle (71.), illetve Hangya (54.)

ZTE FC:
Demjén - Bolla, Szépe, Katanec, Tamás K. - Mitrovic, Bedi (McWoods, 81.) - Bőle, Barczi (Kocsis G., 56.), Radó - Bobál G. (Babati, 56.)

MOL Fehérvár FC:
Kovács D. - Fiola, Rus (Vinicius, 75.), Muszliu, Hangya - Houri, Nikolov - Bamgboye (Petrjak, 62.), Hodzic (Nego, 62.), Kovács I. (Nyári, 62.) - Futács (Nikolics, 85.)