Az Arsenal komoly ajánlatot tett a korábbi újpesti támadóért

Levante UD v CD Leganes - La Liga Levante leganes personajes deporte soccer Spain SPORT la liga santander Valencia Enis Bardhi of Levante CD Leganes Liga Santander match Maria Jose Segovia Estadio Ciutat NurPhoto Large Group of People
Enis Bardhi of Levante during the La Liga Santander match between Levante and CD Leganes at Estadio Ciutat de Valencia on February 8, 2020 in Valencia, Spain (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Igazi sztárcsapat, a Premier League-ben szereplő Arsenal tett ajánlatot a spanyol élvonalbeli Levantének a klub 25 éves macedón támadójáért, Enis Bardhiért.

A 2014-től 2017-ig az Újpest FC-ben focizó Bardhi 2017 nyarán igazolt a spanyol klubhoz, amelyik abban az évben jutott fel az élvonalba, és azóta is őrzi tagságát a legjobbak között. Az elmúlt három szezonban 16 bajnoki gólt jegyző, nagyszerűen cselező Bardhira már több klub is felfigyelt, de a Fiorentinát és egy meg nem nevezett Bundesliga-csapatot megelőzve az Arsenal az első, amelyik konkért ajánlattal kereste meg az UD Levante vezetőit, írja Football Espana című oldal az Onda Cero hírére hivatkozva.

A lap szerint Bardhi góljai mellett különösen nagyszerű cselezőkészségével hívta fel magára a figyelmet. És miután az Arsenal szinte egészen biztos, hogy lemarad a Bajnokok Ligájáról, és feltehetően az Európa-ligáról is, a klubnál nem szeretnének sokat költeni.

Bardhival a koronavírus-járvány okozta bajnoki szünetben készített interjút az Origo:

Úgy éreztem magam, mintha börtönben lennék - exkluzív interjú a La Ligából

Enis Bardhi történetére akár egy forgatókönyvíró is felkaphatná a fejét. 18 évesen még a svéd negyedosztályban szerepelt. 2014 augusztusában pedig úgy érkezett a magyar NB I-be, hogy mindenki csak találgatta, az akkor még Macedónia korosztályos válogatottjában focizó fiatal tehetségben vajon mit láthattak az Újpestnél.