Társoldalunk:

Az Arsenal komoly ajánlatot tett a korábbi újpesti támadóért

2020.06.28. 22:13

Igazi sztárcsapat, a Premier League-ben szereplő Arsenal tett ajánlatot a spanyol élvonalbeli Levantének a klub 25 éves macedón támadójáért, Enis Bardhiért.

A 2014-től 2017-ig az Újpest FC-ben focizó Bardhi 2017 nyarán igazolt a spanyol klubhoz, amelyik abban az évben jutott fel az élvonalba, és azóta is őrzi tagságát a legjobbak között. Az elmúlt három szezonban 16 bajnoki gólt jegyző, nagyszerűen cselező Bardhira már több klub is felfigyelt, de a Fiorentinát és egy meg nem nevezett Bundesliga-csapatot megelőzve az Arsenal az első, amelyik konkért ajánlattal kereste meg az UD Levante vezetőit, írja Football Espana című oldal az Onda Cero hírére hivatkozva.

A lap szerint Bardhi góljai mellett különösen nagyszerű cselezőkészségével hívta fel magára a figyelmet. És miután az Arsenal szinte egészen biztos, hogy lemarad a Bajnokok Ligájáról, és feltehetően az Európa-ligáról is, a klubnál nem szeretnének sokat költeni.

Bardhival a koronavírus-járvány okozta bajnoki szünetben készített interjút az Origo:

Úgy éreztem magam, mintha börtönben lennék - exkluzív interjú a La Ligából

Enis Bardhi történetére akár egy forgatókönyvíró is felkaphatná a fejét. 18 évesen még a svéd negyedosztályban szerepelt. 2014 augusztusában pedig úgy érkezett a magyar NB I-be, hogy mindenki csak találgatta, az akkor még Macedónia korosztályos válogatottjában focizó fiatal tehetségben vajon mit láthattak az Újpestnél.