Társoldalunk:

Benzema zseniális gólpasszt adott, idegenben nyert a Real Madrid - videó

2020.06.28. 23:54

A Real Madrid idegenben legyőzte a sereghajtó Espanyolt a spanyol élvonalbeli futballbajnokság 32. fordulójának vasárnap késő esti záró mérkőzésén.

Nem kis meglepetésre a mérkőzés elején az egy fordulótól eltekintve a bajnokság egésze során kieső helyen álló barcelonaiak voltak veszélyeebbek, kínai csatáruk, Vu Lei előtt több lehetőség is adódott. A Madrid a nyolcadik percben veszélyeztetett először, amikor Casemiro a félpályáról vette célba Diego Lopez kapuját, de a veterán kapus vissza tudott érni, és kitolta a léc alá tartó labdát.

A Real igazából az ivószünet után kapcsolt magasabb fokozatba, ami végül a 45. percben érett góllá, ekkor Ramos fejelt le egy előre ívelt labdát, amit aztán Benzema a mögött álló védő lábai között sarokkal tett az érkező Casemiro elé: 

Fordulás után a Real Madrid már nem nagyon erőltette az újabb gólszerzést, míg az Espanyol erejéből meg nem futotta igazán veszélyes helyzetek kidolgozására. Zidane egy óra elteltével le is cserélte Eden Hazard-t és Iscót is. Az utolsó negyedórára mindkét kapu előtt adódtak még jobbára kisebb helyzetek, de a madridiak győzelme nem forgott veszélyben.

Győzelmével a Real Madrid átvette a vezetést a tabellán, és hat fordulóval a bajnokság zárása előtt két ponttal vezet az FC Barcelona előtt.

Eredmény, La Liga, 32. forduló:
Espanyol–Real Madrid 0-1 (0-1)
gól: Casemiro 45.