Vágólapra másolva!
Az osztrák labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Salzburg 3-0-ra legyőzte a Hartberg csapatát a Red Bull Arénában, így két fordulóval a vége előtt matematikailag is biztossá vált a Salzburg 14. bajnoki címe – ami sorozatban a hetedik volt az osztrák Bundesligában.

Az első félidőben a salzburgi csapat mezőnyfölényben játszott, a vezetést viszont csak a 45. percben tudta megszerezni. Ekkor Szoboszlai Dominik jobboldali szögletére a brazil Andre Ramalho robbant be a rövid oldalon, és kapu jobb oldalába csúsztatott.

A fordulás a dél-koreai Hvang Hi Csan találatával növelte az előnyét a Salzburg, majd az 59. percben a zambiai gólkirály-jelölt Patson Daka eldöntötte a találkozót.

Szoboszlai Dominik – aki 62 percet játszott a találkozón – az idei szezonban 38 meccsen 10 gólnál és 17 gólpassznál jár. Az osztrák futball június eleji újraindulása óta kilenc meccsen hat gólt lőtt és tíz gólpasszt adott.

Szoboszali Dominik idén már meghatározó ember volt Salzburgban Forrás: Red Bull Salzburg/Twitter

A nyolcszoros magyar válogatott futballista pályafutása harmadik bajnoki címét nyerte a Salzburg csapatával. A 2017/2018-as szezonban is tagja volt a bajnokcsapat keretének, de csak egy meccsen lépett pályára az osztrák Bundesligában.

Az igazi áttörést a tavalyi szezon hozta, amikor Szoboszlai márciusban gólpasszt adott a Napoli elleni Európa-liga nyolcaddöntőben. A magyar középpályás azóta kirobbanthatatlan a Salzburg kezdőjéből, és már két bajnoki cím megnyerésében is tevékeny részt vállalt.