Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján tette közzé, hogy öten is távoznak a klubtól, így új csapat épül. A játékosok szerződése lejár június 30-án, így ők máshol folytatják a pályafutásukat.

Jonathan Heris, Balázs Benjámin, Zsótér Donát, Novothny Soma és Litauszki Róbert sem a lila-fehérekkel kezdi meg majd a nyári felkészülést.

A belga légiós, Jonathan Heris tavaly nyáron érkezett vissza Újpestire, és az évad vége felé nem rejtette véka alá véleményét, hogy egy másik országban képzeli jövőjét. Heris a két ciklus alatt összesen 130 alkalommal öltötte magára lila-fehér mezt, és tagja volt a 2014-ben Magyar Kupát és a Szuperkupát begyűjtő csapatnak. Már azt is lehet tudni, hogy a ciprusi bajnokságban növelheti tovább mérkőzései számát.

Balázs Benjámin 2015-ben írta alá szerződését, és 114 bajnokin és 25 kupameccsen szerepelt Újpesten. A magyar játékos a pálya minden szegletében és pozíciójában megtalálható volt, talán csak kapusként nem játszott az elmúlt öt évben. Balázs az MTK-ban folytatja a karrierjét.

Zsótér Donát 2017 nyarán érkezett Újpestre és csaknem 100 magyarországi találkozón lépett pályára. Az Európa Liga selejtezőben a Sevilla elleni bombagólja örökre bevésődött a szurkolók fejébe, a 2018-as Magyar Kupa begyűjtésének pedig ő is aktív részese volt.

Novothny Soma és Litauszki Róbert is távozik Újpestről Fotó: Polyák Attila - Origo

Novothny Soma a télen tért vissza majdnem egy éves dél-koreai légióskodás után Újpestre. Szerződését még 2017-ben kötötte meg az Újpesttel, amely most lejárt. 71 bajnokin összesen 32-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

A korábbi csapatkapitány, Litauszki Róbert még tinédzserként került a IV. kerületbe, és végig járva a korosztályos csapatokat a felnőtteknél is meghatározó játékossá nőtte ki magát. Még 2011 júliusában kapta első profi szerződését, ezt csak a KS Cracoviában töltött egy év szakította meg ideiglenesen. 162 bajnokin, 35 kupatalálkozón szerepelt, és az ő személyében kétszeres kupagyőztestől és egyszeres Szuperkupa-győztestől búcsúznak. Litauszkival a tulajdonos a távozása előtti hónapokban természetesen megpróbált megegyezni, de a Vasastól kapott ajánlatot fogadta el, így az NB2-ben folytatja pályafutását.