Társoldalunk:

A világ egyik legjobbja olyanoknak fog tapsolni, akik a cipőjét sem köthetnék be

2020.06.30. 17:19

Danny Murphy, a Liverpool korábbi játékosa úgy gondolja, semmi szükség arra, hogy a Manchester City focistái díszsorfalat álljanak a bajnok Liverpool játékosainak a csütörtöki rangadón.

Pep Guardiola, a tavalyi bajnok Manchester City edzője elmondta, hogy mindenképpen megadják majd a tiszteletet a szenzációs szezont futó Liverpool játékosainak, azonban a Mersey-parti klub korábbi játékosa, az UEFA-kupa-győztes Danny Murphy úgy gondolja, erre semmi szükség nincs.

„Úgy gondolom, ez az egész egy ostobaság. Nem tudom, hogy ez a szokás hol és mikor kezdődött, de én nagyon kellemetlenül éreztem volna magam, ha ilyet kellett volna csinálnom. Azért csinálják, mert meg kell csinálniuk, de ettől még ez a gesztus egyáltalán nem őszinte. A szurkolók és a játékosok sem akarják ezt az egészet, innen nézve pedig semmit nem jelent" – mondta a kilencszeres angol válogatott játékos a talkSPORT-nak.

Danny Murphy éveken keresztül alapember volt a Liverpool csapatábanForrás: AFP/Christophe Simon

„Kevin De Bruyne a világ legjobb középpályása, aki olyan játékosoknak fog tapsikolni, akik a cipőjét nem köthetnék be" – tette hozzá Danny Murphy, aki 1997 és 2004 között 249 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool csapatában.