Társoldalunk:

Ronaldo utolérte Puskás Ferencet minden idők legjobb góllövőinek rangsorában

2020.07.01. 11:43

A Genoa elleni bajnokin lőtt bombagól volt Cristiano Ronaldo 746. hivatalos mérkőzésen rúgott gólja, amivel utolérte Puskás Ferencet.

A portugál egy 25 méterről lőtt bombagóllal szerezte meg csapata második találatát a kedd este idegenben 3-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen. Ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor ez volt profi pályafutása 746., hivatalos mérkőzésen rúgott gólja – legalábbis az egyik legalaposabb statisztikai gyűjtőoldal, a Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation szerint. 

Cristiano Ronaldo ma még a negyedik helyen állForrás: Wikipedia/Rssf

Ronaldo így a negyedik helyre lépett, ahol most holtversenyben áll a magyar Aranycsapat, a Honvéd és a Real Madrid legendájával, Puskás Ferenccel. A listán már csak két brazil, a háromszoros világbajnok Pelé, valamint a szintén világbajnok Romario előzi meg, és persze a rangsort 805 találatával vezető cseh legenda, Josef Bican.

Az RSSSF "a minden hivatalos mérkőzés"-be beleszámolják a korosztályos válogatottakban szerzett gólokat is, ezért állhat Lionel Messi neve mögött 727 gól, miközben kedden este az Atlético Madrid elleni panenkás tizenegyes a 700. találata volt, amit klubmérkőzésen, illetve az argentin felnőtt válogatottban elért.

Az első 28 helyezett, azaz az 500 gólosok elit mezőnyében szép számmal találunk magyar játékosokat, így Puskás mellett Deák Ferenc (576), Takács József (523), Zsengellér Gyula (523) és Bene Ferenc (506) is ott van a listán.