Társoldalunk:

Megvan a Budapest Honvéd új edzője

2020.07.01. 14:51

Bódog Tamás bent tartotta a Kisvárdát az első osztályban, a következő szezont mégis a Budapest Honvéd vezetőedzőjeként kezdheti majd el - jelentette be hivatalos oldalán a kispesti klub.

A Budapest Honvéd kettő plusz egy éves megállapodást kötött Bódog Tamással. Játékosként Pécsett, majd Németországban futballozott, hat évet töltött az Ulm együttesénél (142 mérkőzésen szerepelt), majd egy rövid kitérőt követően a Mainz labdarúgója lett, és összesen kilenc évig szolgálta a csapatot, előbb labdarúgóként, majd a második csapat szaktanácsadójaként dolgozott. A magyar válogatottban öt mérkőzésen szerepelt.

Edzőként Németországban, a Mainznál kezdte a karrierjét, utána a bajnoki címet szerző Videoton másodedzője volt, majd a német RB Leipzig, illetve a dán Bröndby csapatánál is segítette az aktuális szakvezető munkáját. "Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen patinás klubhoz kerültem"– kezdte első kispesti nyilatkozatát Bódog Tamás. Bízom benne, hogy az, amiért engem idehoztak, az működik majd, és sikeresek leszünk a következő években. Sok éven keresztül az eredményes támadófutball jellemezte a Honvédot, remélem, hogy ehhez hozzá tudok tenni a felfogásommal, az elképzeléseimmel, és ez segíteni fogja a klubot, így eredményes, jó futballt játszunk majd, ami a szurkolóknak is kedves lesz, hiszen a labdarúgás a szurkolókért van, akik akciókat, eredményes befejezéseket akarnak látni. Látványos futballra fogunk törekedni, bízom benne, hogy visszaköszönnek majd azok az elemek, amiket én szeretnék megvalósítani" - mondta az elmúlt két szezonban előbb a Diósgyőrt, majd a Kisvárdát az élvonalban tartó szakember.

A Budapest Honvédot az elmúlt három és fél hónapban megbízott vezetőedzőként Pisont István irányította, aki Giuseppe Sannino távozását követően vette át az NB I-es csapat vezetését, amely a koronavírus utáni időszakban megnyerte a Magyar Kupát és az ötödik helyen végzett a bajnokságban.