Rooney és Ronaldo legendás góljánál is gyorsabb volt kedden a MU támadása - videó

Horizontal
Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes (R) scores their third goal during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on June 30, 2020. (Photo by Alastair Grant / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United kedden este könnyedén verte 3-0-ra idegenben a Brighton & Hove Albion csapatát a Premier League 32. fordulójában. A gólok közül kiemelkedett a harmadik találat, amellyel egy klubrekordot is sikerült megdönteni.

A klub télen igazolt portugál támadó középpályása, Bruno Fernandes fejezett be góllal egy mintaszerű kontrát a 49. percben, kialakítva ezzel a végeredményt.

Az első pillantásra is látszik, hogy nem mindennapi a támadás, ahogy egy, a tizenhatosról kifejelt labdát Nemanja Matic szinte vakon lő a tőle jó harminc méter távolságban az oldalvonal mellett sprintelő Mason Greenwood elé, majd a fiatal szélső precízen varázsolja a labádt a túloldalon érkező Fernandes lábára, akinek már "csak" a kapuba kell azt bombáznia.

A gól különlegességét növeli, hogy könnyen lehet, ez volt a MU történetének leggyorsabb kontrája. A The Athletic című lap szerkesztőinek jutott eszébe, hogy a 2000-es évek végén és a 2010-es évek elején a szélvészgyors Wayne Rooney-val, és a szintén villámléptű Cristiano Ronaldóval felálló United pont ilyen támadásokkal végezte ki rendre az ellenfeleit – adta hát magát az összehasonlítás. Amiből a keddi kontra jött ki győztesen!

Rooney és Ronaldo gólját már korábban is összehasonlították:

Rooney 2009-ben, Ronaldo pedig 2010-ben fejezett be egy-egy szélvészgyors támadást, mindketten az Arsenal otthonában, az Emirates Stadionban. Ronaldék támadás kb. 104 métert ölelt fel 12,82 másodperc alatt, azaz kb. 29,3 km/h-s sebességgel. Rooney-ék nagyjából 99 métert sprinteltek 13,43 másodperc alatt, ami 26,5 km/h tempó. Bruno Fernandes maga ugyan csak 93 métert futott mielőtt a kapuba bombázott, ezt azonban 11,35 másodperc alatt tette meg a MU támadósoroa, ami a legnagyobb átlagsebesség a három alakulat közül, mégpedig 29,6 km/h.

Fernandes gólja annyiban is felülmúlja a nagy elődökét, hogy míg Ronaldo találatát 8, Rooney-ét pedig 12, addig a keddi találatot csak 6 passz előzte meg.

"Ilyen, amikor a játékosok értik egymást a pályán. Ha tudod, hogy hol kell lennie a társnak, és, ami még fontosabb, el is hiszed, hogy valóban ott lesz, akkor lehet egy-két érintésből ilyen gyors támadásokat építeni. Erre csak azok a csapatok képesek, ahol megvan az egymásba vetett hit, a közösség ereje, és, ahol élvezik a játéksook a közös munkát" – mondta a lapnak nyilatkozó forrás, hozzátéve, hogy Ole Gunnar Solskjaer pontosan ezt várja a játékosaitól.