Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában bronzérmes Puskás Akadémia FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolt a görög Panathinaikosz portugál védőjét, Joao Nunest, akivel kettő plusz egyéves szerződést kötöttek.

A korábbi portugál korosztályos válogatott védő a Benficában nevelkedett, a lisszaboni piros-fehérek B-csapatából igazolt 2016 augusztusában a lengyel első osztályú Lechia Gdanskhoz, az Ekstraklasában 76 mérkőzésen, a kupában 6-szor jutott szerephez.

A portugál Joao Nunes a Puskás Akadémia első nyári igazolása Forrás: Varga Ildiko/pfla.hu

A 24 éves védő tavaly nyáron igazolt a görög Panathinaikosz csapatához, a görög első osztályban a 2019/20-as szezonban 11 találkozón játszott, és két kupamérkőzésen is pályára lépett.

A védekező középpályásként és jobbhátvédként is bevethető focista új igazolás létére nem mozog idegenül Felcsúton: a 2014-es U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző portugál válogatott színeiben a csoportmeccseken és az elődöntőben is pályára lépett a Pancho Arénában.

Szintén a Puskás Akadémiához köthető hír, hogy a Hajduk Splittől kölcsönkapott Gyurcsó Ádám visszatér Horvátországba. A 16-szoros magyar válogatott szélső 35 meccsen lépett pályára a szezonban, 15 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott.

Szintén távozik Hegedűs János, aki a szerződése lejártával Diósgyőrben folytatja pályafutását. A 23 éves védő 2017-es téli átigazolási időszakban érkezett a Puskás Akadémia FC-hez, a szezon végén másodosztályú bajnoki címet ünnepelhetett. A következő évadban tagja volt a bajnokságban 6. helyen végző, Magyar Kupa-ezüstérmes gárdának. 2018 októberében a félpályáról lőtt gólt a Ferencváros ellen 1-0-ra megnyert meccsen.