Társoldalunk:

Kétgólos hátrányból egyenlített a Milan az utolsó percekben - videó

2020.07.01. 23:47

Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának meglepetését a nemzetközi kupaszereplésért küzdő AC Milan szállította azzal, hogy a kiesés ellen küzdő Spal ellen csak 2-2-s döntetlent ért el. A Sassuolo 3-1-re verte idegenben a Fiorentinát, a Sampdoria pedig a Leccét 2-1-re, míg a Verona hazai pályán győzte le 3-2-re a Parmát. Szerdán még korábban az Inter 6-0-ra kiütötte a Brescia csapatát.

A milánóiak Ibrahimovic nélkül, a svéd klasszissal a kispadon kezdték a találkozót, amelynek már a 13. percében hátrányba kerültek, miután a hazai együttes egy flipper játékra emlékeztető jelenetsor után szerezte meg a vezetést Valoti révén.

Bő negyedórával később a Spal megduplázta az előnyt, de ezúttal egy bombagólt lőttek Floccarinak köszönhetően, 2-0-ra módosítva az állást.

Hét perccel később a Milan szépített, de a bíró utólag érvénytelenítette a találatot leshelyzet miatt. Ezután sem volt még vége az első félidőnek, a 43. percben a hazaiaktól Marco D'Alessandro mehetett idő előtt zuhanyozni egy durva becsúszás után.

A Milan a második félidőben mindent megtett azért, hogy pontot, pontokat szerezzen, négyet is cserélt, többek között Ibrahimovic is beállt a 65. percben. A nagyobb nyomásnak meg is lett az eredménye, a 79. percben a szintén csereként beállt Leao talált be, 2-1-re módosítva az eredményt.

A 84. percben a hazaiak mestere, Luigi Di Biagio megkapta a játékvezetőtől a második sárga lapját, így el kellett hagynia a pályát, illetve annak szélét. Ilyet sem sűrűn lehet látni olasz bajnokikon.

A találkozó még tartogatott meglepetéseket, a 94. perc elején egy Milan támadás végén a hazaiak védője kétségbeesett mozdulattal próbált egy beadást kirúgni az alapvonalon túlra, azonban a saját kapujába talált, így 2-2 lett a mérkőzés vége.