Guardiola: újjá kell építeni a Cityt, hogy ismét bajnok lehessen

Ahead of Real Madrid v Manchester City: UEFA Champions League 2020,Madrid,Santiago Bernabeu stadium,Spain,UEFA Champions Leagu
Pep Guardiola adatait egy kisebb vagyonért árulták
Vágólapra másolva!
A Manchester City labdarúgócsapatát irányító Josep Guardiola szerint újjá kell építenie az együttest ahhoz, hogy a következő szezonban ismét harcban legyen a Premier League első helyéért.

A spanyol edző erről a bajnok Liverpool elleni, csütörtöki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón beszélt.
"Újjá kell építeni a csapatot. Ez a világ minden klubjánál megtörténik" - fogalmazott Guardiola. Hozzátette, ezt mindenkinek el kell fogadnia, majd meg kell tenniük a szükséges lépéseket.
"Meg kell próbálnunk megtartani a mostani szintet. Nagyszerű játékosaink vannak, de amikor a szezon véget ér, megvizsgáljuk a lehetőségeket" - egészítette ki a szakvezető.

A City azok után, hogy sorozatban kétszer lett angol bajnok, a mostani idényben már hét fordulóval az idény vége előtt át kellett adnia a képzeletbeli koronát a Liverpoolnak. A manchesterieknél a brazil Fernandinhónak és az argentin Sergio Agüerónak a következő szezon végén lejár a szerződése, míg a spanyol David Silváról már korábban kiderült, a bajnokság befejeztével távozik. "Nem tudom, Agüeróék hosszabbítanak-e, de az biztos, hogy néhány játékost le kell cserélnünk. Ez nem katasztrófa, hanem a futball része" - fogalmazott Guardiola, akinek együttese még a Bajnokok Ligája augusztusi folytatásában is érdekelt lesz.