150 centis félautistának nevezte Messit a franciák világbajnok focistája

Horizontal FOOTBALL BUST JOY
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (L) celebrates with Barcelona's French forward Antoine Griezmann after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona against SD Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 22, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Christophe Dugarry is szót kért az Antoine Griezmann személye és barcelonai szereplése körül kialakult vitában. Éles eszűnek nem mondható meglátásával azonban alighanem egyedül fog maradni.

A klubkarrierje során a Bordeaux-ban, az AC Milanban és az FC Barcelonában is megfordult egykori csatár meglehetősen sarkos véleményt fogalmazott meg az ügyben, melynek lényege röviden annyiban foglalható össze, hogy Quique Setién vezetőedző módszeresen lehetetleníti el az önbizalmát napra mind jobban elveszítő francia világbajnokot, Antoine Griezmannt.

"Kitől fél Griezmann? Egy 150 centi magas, félautista gyerektől? Egy éve halljuk, hogy baja van Messivel, hát törölje végre képen, aztán minden baja megoldódik" – fogalmazott az öltözők világát remekül ismerő Dugarry az RMC Sport nevű rádiócsatornán futó műsorában.

Lehet, hogy nem is Messi (szemben) Griezmann produkciójának igazi kerékkötője? Forrás: AFP/Josep Lago

Azt ugyanakkor Dugarry is belátja, hogy mióta Griezmann 2018 nyarán, az Oroszországban nyert világbajnokságot követően aláírt a Barcelonához, a teljesítménye egyre csak romlik, nem is beszélve az önbizalmáról.

"Tényleg passzolhatna neki többet Messi, de őszinte leszek, nem meglepő, hogy nem teszi. Griezmann rendre labdákat veszít, vagy összeakadnak a lábai. Meg kellene beszélniük, ha problémájuk van egymással" – váltott később értelmesre Dugarry, akinek természetesen Quique Setién vezetőedzőről is megvan a véleménye.

"Rendes fickó, de ez nem az ő szintje, és nagyon vékony jégen táncol. Nem tud rendesen cserélni sem, a 85. percben hozza le Busqetst, hogy beküldje a helyére Ansu Fatit, és még később cseréli be Griezmannt – de ez nem ellene szólt. Az ember egyszerűen nem tudja, hogy játszik a saját csapata. Szerintem semmi baja Griezmannal, egyszerűen nem tud többet."