Orosz Pál: A Ferencváros jelenleg Európa Liga-csoportkör szintű klub

Fradi fieszta ünneplés 2020.06.27.
Nehéz elképzelni, hogy idén ne a Fradi emelje magasba a bajnoki trófeát
Vágólapra másolva!
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója úgy véli, a magyar bajnok Ferencváros jó kerettel rendelkezik, de ezt szeretnék még tovább erősíteni.

Orosz az M1 aktuális csatornán elmondta, a frissen igazolt Bogdán Ádám érkezésével már "három nagyon jó" kapusuk van Dibusz Dénessel és Gróf Dáviddal. Kérdésre elárulta: a kezdő hálóőr, Dibusz szerződtetésének szándékával nem kereste meg a klubot senki.

- fogalmazott. Leszögezte: jó játékosállománnyal rendelkeznek, és noha lesznek mozgások, "nem kell arra gondolni, hogy felforgatjuk a csapatot, tekintettel arra, hogy a mi nagy erényünk, az az egység".
Mint mondta, hiányposztok nincsenek a csapatnál, olyan posztok vannak, ahol még adott esetben erősíteni tudnak a kereten.

Nincsenek hiányposztok az ismét nemzetközi kupa főtáblára igyekvő Fradinál Fotó: Koncz Márton - Origo

"Minden posztra megfelelő játékosokkal rendelkezünk már most is, de nagy céljaink vannak, és ezekhez mérten szeretnénk még jobbá tenni a csapatot.

Úgy gondolom, hogy a Ferencváros jelen pillanatban egy klasszikus Európa-liga-csoportkörös klub"

- fejtette ki. Hozzáfűzte: a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő csapatok más lehetőségekkel rendelkeznek. - "Úgy vélem, hogy ez még nem az a polc, ahol jelen pillanatban tartunk, de természetesen ez a cél."

Hangsúlyozta, az elmúlt idényben az Európa-liga csoportkörében szerepeltek, és bár nem keserednek el akkor sem, ha idén is oda jutnak, mindent megtesznek az előrébb lépésért. A címvédést óriási dolognak nevezte, és egyértelmű célként jelölte meg a következő esztendőre is a bajnoki címért való küzdelmet.

Orosz előre tekintve elmondta, a felkészülést július 17-én egy ausztriai edzőtáborral kezdik meg a zöld-fehérek. A Bajnokok Ligája első két selejtezőkörének sorsolását - amint azt jelezte - augusztus 9-10-én tartják, a selejtezők pedig egy mérkőzésen dőlnek el, kivéve a BL utolsó kvalifikációs körét.