Furcsán kért bocsánatot a Messit autistának nevező Dugarry

Horizontal FOOTBALL EN SALLE HEADSHOT BUST
Former French football player Christophe Dugarry attends the Legends Super Cup Futsal match France vs China on July 13, 2018 in Moscow. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Elnézést kért a Lionel Messit bántóan minősítő szavaiért Christophe Dugarry világ- és Európa-bajnok francia labdarúgó pénteken. De csak az autistáktól, Messitől nem.

Az FC Barcelonában a kilencvenes években megforduló Dugarry a katalán együttes világsztárját "másfél méteres autistának" nevezte rádiónyilatkozatában, amelyhez az apropót az a pletyka adta, hogy a Barca francia csatára, Antoine Griezmann összezördült Messivel.

"Miért fél Griezmann? Fél egy másfél méteres gyerektől, aki félig autista? Csak pofon kéne vágnia, ha problémája van vele" – fogalmazott az interjúban Dugarry, aki utóbb bocsánatot kért kijelentései miatt.

"Őszintén sajnálom, és elnézést kérek a sértő szavakért, amelyeket mondtam Messiről. Nem akartam megbántani azokat, akik autizmussal küzdenek" – idézte az ex-futballistát a francia Foot Mercato.

Dugarry egyébként azt is mondta, megérti, hogy Messi nem passzol Griezmannak, mert ő úgyis eladná, vagy elesne a labdában és azt is, hogy a Barcelona edzője, Quique Setien nem akarja megalázni Griezmannt, csak ennyit tud.