Guardiola bízik abban, hogy sikeres lesz a City fellebbezése

Pep Guardiola
Nem kizárt, hogy Pep Guardiolát ismét a Barcelona edzőjeként láthatjuk
Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, a Manchester City edzője bízik abban, hogy sikeres lesz klubjának a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése ellen benyújtott fellebbezése.

Az UEFA februárban - a 2012 és 2016 közötti időszakban tapasztalt pénzügyi szabálytalanságok miatt - úgy határozott, hogy 30 millió eurós büntetés mellett a 2020/21-es és a 2021/22-es nemzetközi klubszezonból száműzi a Cityt. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egyik egyesület sem költhet többet, mint amennyi a bevétele, a manchesteri klub ráadásul ennek a szabálynak a megsértése mellett nem működött együtt a kivizsgálás során. "Bízom abban, hogy engedélyezik az indulásunkat a Bajnokok Ligájában, a következő években is a pályán szeretnénk lenni" - fogalmazott a katalán szakember. A CAS a múlt hónapban hallgatta meg a manchesteri gárda képviselőit, döntés július 13-ra várható.

Becslések szerint a Bajnokok Ligájához kapcsolódó pénzdíjak, a televíziós közvetítésekért járó bevételek, valamint a jegyeladásokból származó összegek elmaradása együttesen 100 millió font bevételkiesést jelentene a Manchester Citynek. A csapat öt fordulóval a Premier League zárása előtt második a tabellán, így BL-indulást érő helyen áll.