Vágólapra másolva!
A már bajnok Red Bull Salzburg 3-0-ra győzött a LASK Linz vendégeként az osztrák labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában. A vendégeknél Szoboszlai Dominik végigjátszotta az összecsapást, ráadásul csapata legjobbja volt: góllal és gólpasszal vette ki a részét a magabiztos sikerből.

Szoboszlai a találkozó 67. percében szerezte meg a vezetést csapatának, büntetőből volt eredményes.

Nem sokkal később megduplázta előnyét a Salzburg, a magyar középpályás szögletét Andre Ramalho fejelte a kapuba.

A hosszabbítás perceiben Mohamed Camara állította be a végeredményt 11-esből.

A magyar játékost az idény legjobbjának választották Ausztriában, aki a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után bombaformában játszott, a bajnokságot végül 9 góllal és 10 gólpasszal zárta. Az elismerését illetően úgy fogalmazott, hogy a leállás után keményen dolgozott és ebben az időszakban 17 kanadai pontot szerzett. "De őszintén megmondom, hogy nem ezzel foglalkoztam, egyszerűen csak minden címet meg akartam nyerni a csapattal" - tette hozzá.

A Salzburg 110-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel beállította saját gólrekordját, ám amíg a 2013-14-es szezonban ezt 36 meccsen tette, most 32 forduló alatt érte el a csúcsot. A csapat sikeréhez tartozik az is, hogy trénere, Jesse Marsch lett a legjobb edző.

Szoboszlaiék szeptemberben a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhatnak, a második Rapid Wien a BL-selejtező 2. körében lesz érdekelt. A harmadik WAC az Európa-liga csoportkörében kezd, a negyedik Linz az El harmadik selejtező fordulójában.