Mandzukic fél év után elhagyja katari csapatát

Juventus v Club de Atletico Madrid - UEFA Champions League Round of 16: Second Leg Juventus Juventus FC Turin Torino UEFA Champions League Calcio Soccer Italy Calciatore SPORT Italia
Mario Mandzukic #17 of Juventus FC reacts to a missed chance during the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between Juventus FC and Club de Atletico Madrid at Allianz Stadium on March 12, 2019 in Turin, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Mario Mandzukic, a Bayern München és Juventus labdarúgócsapatának korábbi csatára szerződést bontott katari klubjával.

A világbajnoki ezüstérmes horvát támadó tavaly decemberben az olasz bajnok Juvétól igazolt az al-Duhailhoz, melynél 2021-ig szóló szerződést írt alá. Vasárnap viszont Twitter-oldalán bejelentette, hogy felbontotta megállapodását és minden jót kíván a csapatnak. A 34 éves futballista egyelőre nem közölte, folytatja-e karrierjét.

Mandzukic a Bayern Münchennel mindent megnyert, két-két bajnoki és Német Kupa-siker mellett 2013-ban a Bajnokok Ligájában és a klub-világbajnokságon is diadalmaskodott. Később az Atlético Madriddal spanyol Szuperkupát nyert, majd a Juventusnál töltött négy és fél év alatt többek között négyszer a bajnokságban és háromszor az Olasz Kupában győzött, 2017-ben pedig BL-döntőt veszített a gárdával. A horvát válogatottban 89 alkalommal lépett pályára és 33 gólt szerzett. A 2018-as vb fináléjában - melyben 4-2-re kapott ki a horvát csapat a franciáktól - a saját és az ellenfél kapujába is betalált.