Társoldalunk:

Xavi nem lesz jövőre a Barcelona edzője

2020.07.05. 16:52

Megújította a következő idényre szóló vezetőedzői szerződését a katari al-Szadd labdarúgócsapatánál Xavi Hernández, aki egy hete úgy nyilatkozott, szívesen dolgozna korábbi csapatánál, az FC Barcelonánál.

A spanyolok 133-szoros válogatottként visszavonult világ- és kétszeres Európa-bajnok futballistája - aki a katalán együttesben 767 mérkőzésen lépett pályára és 25 trófeát nyert - a sport.es híroldalnak nyilatkozva utalt rá, hogy az év elején volt már ajánlata a Barcától, de azt visszautasította, mert idény közben nem akarta cserben hagyni katari klubját. Ugyanakkor hozzátette: most viszont már szívesen folytatná tevékenységét a Barcelona szakmai irányítójaként.

Xavi egyelőre nem lesz a Barca edzőjeForrás: DPPI/Bagu Blanco

A 40 éves Xavi tavaly vette át az al-Szadd vezetését, négy évnyi ottani játék után két idényre szóló tréneri szerződést kötött. Csapata a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll. Az együttműködés folytatását a klubja jelentette be.
"Örülök, hogy folytathatom az al-Szaddnál, a csapat célja mindig is az lesz, hogy versenyben legyen a címekért" - idézi Xavit a hivatalos közlemény.