Vágólapra másolva!
A klubelnökök, a sportigazgatók és a vezetőedzők szavazatai alapján a nyolcszoros magyar válogatott Szoboszlai Dominiket választották meg az osztrák bajnokság legjobb játékosának. A 19 éves középpályás a kemény munkát emelte ki, mint a sikerének a kulcsát, de hangsúlyozta, hogy leginkább az motiválta, hogy mindent megnyerjen a Red Bull Salzburggal.

– nyilatkozta a Red Bull Salzburg honlapjának Szoboszlai Dominik, aki a legutóbb 10 bajnoki mérkőzésen 7 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott. - Őszintén szólva nem számítottam a díjra, nem is igazán érdekelt. Az motivált, hogy minden trófeát megnyerjek a csapattal" – tette hozzá a 19 éves középpályás, aki minden sorozatot figyelembe véve 40 meccsen lépett pályára a szezonban, 12 gólt lőtt és 18 gólpasszt adott.

A magyar középpályás minden bizonnyal az átigazolási időszak sztárja lesz. A játékos ügynöke, Esterházy Mátyás elmondta, hogy Szoboszlainak vannak angliai lehetőségei is, és a Premier League hatalmas előrelépés lenne neki.

Szoboszlai Dominik minden bizonnyal top bajnokságban folytatja pályafutását Forrás: AFP/Barbara Gindl

Azonban a Red Bull Salzburg középpályását az utóbbi hetekben főként olasz csapatokkal hozták hírbe, Marco Rossi szövetségi kapitány is azt mondta, hogy szerinte Szoboszlai a Serie A-ba fog igazolni. A Tuttomercatoweb szerint januárban az AC Milan majdnem leigazolta Szoboszlait, csak kicsúsztak az átigazolási határidőből.

„Majd meglátjuk, mi lesz.

Most nem gondolok más csapatokra, megérdemlek egy kis pihenést. Jó lenne itt maradni, de más döntés is születhet.

Még mindig fogalmam sincs róla" – nyilatkozta Szoboszlai Dominik, akinek a piaci értéke 20-30 millió euró körül mozgott, de könnyen lehet, hogy emelkedett az ára mióta megválasztották az osztrák bajnokság legjobbjának.