Társoldalunk:

A Tottenham egy öngóllal győzte le az Evertont - videó

2020.07.06. 22:58

Az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának záró mérkőzésén a Tottenham hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Everton csapatát.

A találkozónak már csak a statisztika miatt is a Tottenham volt az esélyese, ugyanis az Everton 14 mérkőzés óta nem tudta legyőzni az észak-londoni csapatot. A liverpooliak legutóbb 2012 decemberében győzték le a Spurst, akkor is a Goodison Parkban. Ennek ellenére a vendégek korántsem voltak esélytelenek, mert mióta karácsonykor kinevezték Carlo Ancelottit a csapat élére, azóta csak a Liverpool, a Manchester United és a Manchester City szerzett több pontot a Premier League-ben. Persze, a Spurs edzőjének, José Mourinhónak sem volt rossz a statisztikája. A portugál tréner ugyanis karrierje során még sosem vesztett hazai bajnoki meccset az Everton ellen. 

A két korábbi Real Madrid-edző: José Mourinho és Carlo AncelottiForrás: AFP/Adam Davy

A Tottenham kezdte jobban a találkozót, és a 24. percben egy szerencsés góllal meg is szerezte a vezetést. Harry Kane lövésébe még beleléptek, a labda azonban Giovani Lo Celso elé pattant, akinek a 11 méteres lövése irányt változtatott a menteni igyekvő Michael Keane mellkasán, a labda pedig a kapu bal oldalába pattant.

Az Evertonnak ez volt a szezonbeli harmadik öngólja, ami a legtöbb a Premier League-ben, míg a Tottenham már a negyedik gólját szerezte öngólból, ami szintén a legtöbb a mezőnyben.

A folytatásban is az észak-londoniak domináltak, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani, inkább csak szélről belőtt labdákkal próbálkoztak. Az első félidő legizgalmasabb megmozdulása az volt, amikor a Tottenham világbajnok kapusa, Hugo Lloris és a csapat dél-koreai támadója Szon Hung Min összekaptak valamin, és a csapattársaknak kellett közéjük állni, hogy ne verekedjenek össze.

A második félidőt az Everton kezdte aktívabban, először mégis a Spurs veszélyeztetett egy kontrából. Az 54. percben dél-koreai Szon Hung Min futott be egy előrevágott labdát, majd 12 méterről kapura lőtt, de Jordan Pickford vetődve védeni tudott.

A második félidőre már szent volt a béka a két Spurs-játékos közöttForrás: AFP/Adam Davy

Tíz perc múlva újra a villámléptű szélső volt a főszereplő. Előbb egy befele cselt követően 17 méterről tekert néhány centivel a kapu mellé. A 65. percben pedig két védőn verekedte át magát, majd 11 méterről kísérletezett, de az Everton kapusa ezúttal is a helyén volt.

Az Everton a találkozó vége felé kezdett el kockázatot vállalni, de hiába nyomta meg a hajrát, nem tudott egyenlíteni. Győzelmével a Tottenham feljött a tabella nyolcadik helyére. Az Everton – amely először kapott ki az angol bajnokság újraindulása óta – maradt a 11. helyen.