Társoldalunk:

Zidane miatt hagyta el a Realt az Inter új szélsője

2020.07.06. 14:28

A minap az Internazionaléhoz igazoló Achraf Hakimi ügynöke, Alejandro Camado egy spanyol lapnak azt nyilatkozta, hogy ügyfele Zinedine Zidane miatt hagyta ott a Real Madridot.

A 21 éves játékos (aki jobbhátvédként és szélsőként is bevethető) az elmúlt két szezont a Borussia Dortmundnál töltötte kölcsönben, ahol először beverekedte magát a kezdőcsapatba, majd kulcsemberré nőtte ki magát. A BVB szerette volna még egy szezonra megtartani klasszisát, aki viszont hosszú távú szerződést és jobb anyagi feltételeket preferált volna. 

Hakimi nyolc éves volt, amikor a Real Madrid kötelékébe került, szépen kijárta a ranglétrát az összes korosztályos csapattal, de a kezdőben nem tudott megragadni, főleg Dani Carvajal jelenléte miatt, akire Zinedine Zidane nemcsak a jelen, hanem a jövő embereként is tekint.

Zidane rövid távon nem számított Achraf HakimireForrás: AFP/Javier Soriano

"Zidane az oka, hogy Achraf az Interhez írt alá. A cserepadra nem szeretett volna visszatérni, Zidane pedig világosan elmondta neki, hogy Carvajal a Real első számú jobbhátvédje. Abban egészen biztos vagyok, hogy a Achraf előtt jóval fényesebb jövő áll, most pedig jó döntést hozott. Antonio Conte a kezdetektől fogva kapcsolatban állt velünk, remek koncepciót vázolt fel, és amikor egy focista úgy érzi, hogy része az edző jövőbeli elképzeléseinek, akkor könnyedén mond igent - magyarázta Camano Hakimi választását.

A marokkói válogatott játékosért az Internazionale 40 millió eurót fizetett a Real Madridnak, új megállapodása a 2021-2022-es idény végéig szól.