Zidane miatt hagyta el a Realt az Inter új szélsője

Zinédine Zidane
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane gestures during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Valencia CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on June 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A minap az Internazionaléhoz igazoló Achraf Hakimi ügynöke, Alejandro Camado egy spanyol lapnak azt nyilatkozta, hogy ügyfele Zinedine Zidane miatt hagyta ott a Real Madridot.

A 21 éves játékos (aki jobbhátvédként és szélsőként is bevethető) az elmúlt két szezont a Borussia Dortmundnál töltötte kölcsönben, ahol először beverekedte magát a kezdőcsapatba, majd kulcsemberré nőtte ki magát. A BVB szerette volna még egy szezonra megtartani klasszisát, aki viszont hosszú távú szerződést és jobb anyagi feltételeket preferált volna.

Hakimi nyolc éves volt, amikor a Real Madrid kötelékébe került, szépen kijárta a ranglétrát az összes korosztályos csapattal, de a kezdőben nem tudott megragadni, főleg Dani Carvajal jelenléte miatt, akire Zinedine Zidane nemcsak a jelen, hanem a jövő embereként is tekint.

Zidane rövid távon nem számított Achraf Hakimire Forrás: AFP/Javier Soriano

"Zidane az oka, hogy Achraf az Interhez írt alá. A cserepadra nem szeretett volna visszatérni, Zidane pedig világosan elmondta neki, hogy Carvajal a Real első számú jobbhátvédje. Abban egészen biztos vagyok, hogy a Achraf előtt jóval fényesebb jövő áll, most pedig jó döntést hozott.

- magyarázta Camano Hakimi választását.

A marokkói válogatott játékosért az Internazionale 40 millió eurót fizetett a Real Madridnak, új megállapodása a 2021-2022-es idény végéig szól.