Társoldalunk:

Dárdai Pál rengeteg ajánlatot kapott, de egyiket sem fogadta el

2020.07.07. 18:08

Dárdai Pál, a Hertha BSC korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a Pécsi Újságnak adott interjúban elmondta, hogy az egyéves pihenője alatt rengeteg komoly ajánlatot kapott, de mindet visszautasította.

Dárdai Pál a 2018/19-es szezon végén távozott a Herthától. Az utóbbi egy évet pihenéssel töltötte, júliustól pedig a berlini csapat utánpótlásedzője és koordinátora lesz, vagyis átveszi az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok felsőbb évfolyamokba átmenetéért lesz felelős.

„Az ismerősök, a barátok, mindenki azt mondta, hogy nem fogom kibírni, és ahogy majd jönnek az ajánlatok, egyiket el fogom vállalni, mert ugye ízig-vérig edző vagyok és így tovább. De abszolút nem ez történt – mondta a Pécsi újságnak Dárdai Pál, aki elárulta, hogy az egyéves pihenője alatt jobbnál jobb ajánlatokkal keresték meg. – Rengeteg volt, nagyon komoly felkérések mind a Bundesliga első osztályából, Kelet- Nyugat- Európából egyaránt. Jó csapatoktól és nagyon sok pénzért, de nem éreztem azt, hogy mennem kellene és csinálni. Nagyon gyorsan elment ez az év. Voltam hospitálni egy-két csapatnál, szerettem volna többhöz is menni, de jött a koronavírus-járvány. Ez az április-május nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, még egy-két csapathoz szerettem volna elmenni, megnézni, hogy dolgoznak, mit csinálnak. Viszont teljesen kipihentem magam. Egészségügyi szempontból átvilágítottam magam. A lábamon volt egy ciszta a sportból adódóan, kétszer kellett megműteni. Most már viszont teljesen rendben vagyok."

Dárdai Pál a berlini klub legendájaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitány elmondta, hogy egyáltalán nem hiányzik neki az a stressz, ami egy felnőtt csapat irányításával jár. És amúgy sem esik le a gyűrű az ujjáról, azért mert gyerekekkel kell dolgoznia. Dárdai szerint ez az egyik legszebb állás a világon.

Németországban benne vagyok egy nagyon komoly kalapban, biztos, hogy lesz nagyon sok ajánlat, de most nem tudom azt mondani, hogy holnap itt vagy ott szeretnék edző lenni. Jelen állás szerint azonosulok a feladatommal, mint mindig, és szívesen megyek az utánpótlásba" – tette hozzá Dárdai Pál, aki 286 mérkőzésével a Hertha BSC klubrekordere.

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.