Társoldalunk:

Harapásért állították ki a Lazio focistáját - videó

2020.07.07. 21:54

Az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának nyitómérkőzésén a második helyen álló Lazio 2-1-re kikapott a kiesés elől menekülő Lecce vendégeként.

A hazaiak remekül kezdték a meccset, Marco Mancosu gyönyörű lövésével már a második percben vezetést szerezhettek volna, de a játékvezető érvénytelenítette az olasz középpályás találatát, mert az akció elején kézzel ért a labdához. Ezt követően azonnal gólt lőtt a Lazio. Egy hazaadás után a Lecce brazil kapusa, Gabriel eladta a labdát, amit az érkező Marco Parolo azonnal visszalőtt, Gabriel ugyan védeni tudta a kísérletet, de a kipattanóra érkező Felipe Caicedo közelről nem hibázott.

A 30. percben egyenlített a Lecce. Filippo Falco jobboldali beadására a szenegáli Khouma Babacar érkezett, és a kapu jobb oldalába fejelt.

Az első félidő végén ismét Mancosu lett a főszereplő, aki egy videóbíro által megítélt tizenegyest vállalt, de egy méterrel a kapu fölé lőtt.

A meg nem adott gól és a kihagyott tizenegyes nem fogta meg a hazai csapatot, amely a második félidő legelején azonnal megszerezte a vezetést. Egy jobboldali szögletre Fabio Lucioni robbant be, és a jobb felső sarokba fejelt.

Ezt követően a Lazio végigtámadta a második félidőt, több nagy helyzetet is kialakított, de Simone Inzaghi csapat nem tudott újabb gólt szerezni.

Ráadásul a hosszabbításban a Lazio még a spanyol Patric Gabarront is elvesztette, aki azonnal piros lapot kapott miután megharapta Giulio Donatit. 

Győzelmével a Lecce már a 17. helyen áll a tabellán, így elmozdult a kieső helyről. A Lazio korábban a bajnoki címvédő Juventus első számú kihívója volt, de az olasz bajnokság újraindulása óta öt meccsből hármat is elvesztett, a hátránya már hét pont a torinói csapat mögött.