Társoldalunk:

Klopp nem kockáztatja az angol válogatott focista jövőjét

2020.07.08. 08:39

Nem valószínű, hogy az idény hátra lévő mérkőzésein pályára lép a Liverpool labdarúgócsapatában Adam Lallana, aki az átigazolási időszakban távozik a friss angol bajnok együttestől.

Jürgen Klopp, a Bajnokok Ligája-címvédő gárda vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy bár a 32 éves középpályás teljesen felépült, és száz százalékosan edz, nem szeretne kockázatot vállalni a szerepeltetésével.

"Egyértelmű, hogy Adam a nyáron elhagyja a klubot" - jelentette ki a tréner.

Lallana az elmúlt két idényben többször sérült volt, a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet utáni újrakezdés óta nem játszott, de a június 30-án lejárt szerződését rövid távra, a szezon végéig meghosszabbította.

Nem valószínű, hogy az idény hátra lévő mérkőzésein pályára lép a Liverpool labdarúgócsapatában Adam LallanaForrás: AFP/Paul Ellis

Klopp elmondta, hogy akadtak vitás esetek, Lallanáé azonban nem ilyen volt, mindkét fél akarta az idény végéig szóló hosszabbítást.

Nem fogjuk semmilyen módon kockáztatni a jövőjét. Ő egyike a legfontosabb játékosoknak azóta, hogy itt vagyok, a legjobbakat kívánom neki. Itt már legenda lett, a következő szezontól máshol is azzá válhat" - fogalmazott a tréner.

A 34-szeres angol válogatott Lallana 2014 nyarán a Southamptontól került jelenlegi klubjához, melynek színeiben 178 mérkőzésen lépett pályára, és 22 gólt szerzett. A Liverpoollal Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnoki címet nyert.