Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy Márton Gábor veszi át a csapat irányítását a hét elején távozó Joan Carrillo után.

Márton Gábor legutóbb a ZTE FC kispadján ült. Az 53 éves szakember kinevezésekor a Zalaegerszeg a 11., kieső helyen állt, és öt pont volt a lemaradása a bennmaradást érő, tizedik helytől. Csapata végül a hetedik helyen zárta a szezont, Mártont pedig az év edzőjének is jelölték.

„Nagyon örülök, hogy a MOL Fehérvár FC vezetőedzője lehetek, de azt is tudom, nagy feladat előtt állok.

Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani. Várom a közös munkát, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz és sikeres szezont produkálunk!' - fogalmazott a székesfehérvári klub honlapjának Márton Gábor, a Vidi új vezetőedzője.

Márton Gábor, a Vidi új edzője Forrás: ztefc.hu

„Folyamatosan figyelemmel követjük a magyar edzői kar működését, hiszen a magyar futball építése és felemelkedése nem lehet sikeres nélkülük. Üde színfoltja volt az NB II-es bajnokságnak a

Márton Gábor által vezetett Siófok a maga megalkuvást nem tűrő, felszabadult, bátor támadófocijával és Gábor ezt Zalaegerszegen is folytatni tudta az NB I-ben is, miközben nagyon komoly nyomás volt a csapaton a kiesés elkerüléséért folytatott harcban.

Ha a ZTE FC esetében nagy nyomásról beszélünk, akkor a Vidinél ez még inkább igaz. Szép és nagyon nehéz feladat előtt áll, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogja oldani. Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy ő az egyik fő jelöltünk és végül rá esett a választásunk. Örülünk, hogy egy tehetséges magyar edző kezébe adhatjuk a Vidi szakmai irányítását, sok sikert kívánunk neki!" – tette hozzá Kovács Zoltán sportigazgató.

A székesfehérvári klub hétfőn jelentette be, hogy szerződést bontott Joan Carrillóval, aki november 27-én második alkalommal ült le a csapat kispadjára. Második regnálása alatt 27 tétmérkőzésen irányította az együttest, 13 győzelem, 10 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege.