Ijesztő sérüléssel indult újra az amerikai focibajnokság - videó

Orlando City SC v Inter Miami CF - MLS Is Back Tournament GettyImageRank2
REUNION, FLORIDA - JULY 08: Andres Reyes #3 of Inter Miami is carried off the field after receiving a foul during a match between Orlando City and Inter Miami as part of MLS is back Tournament at ESPN Wide World of Sports Complex on July 08, 2020 in Reunion, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rendhagyó tornával indult újra az észak-amerikai profi labdarúgó élet, amelynek első találkozója után több szó esik egy, szerencsére inkább csak rémisztő, mint súlyos sérülésről, mint magáról az eredményről.

Csütörtökre virradóra az első férfi profi liga is elindult az Egyesült Államokban: a női profi focisták után két héttel a férfiak is pályára léptek az orlandói Disney World, Wide World of Sports nevű komplexumában. A koronavírus-járvány miatt félbaszakított bajnokság újrainduló szezonjának első találkozóját a "hazai pályán" játszó Orlando City FC vívta a liga újoncával, a mások mellett a korábbi Manchester United-, Real Madrid- és AC Milan-sztár David Beckham által alapított Inter Miami FC-vel.

A találkozón az Inter rúgta az első gólt a 47. percben, három perccel később azonban meg kellett állítani a mérkőzést egy ijesztő sérülés miatt. Egy labdáért hadakozva az Orlando csatára, Dom Dwyer (a négyszeres amerikai válogatott támadó korábban a Sporting Kansas Cityben volt Németh Krisztián csapattársa is) véletlenül pont torkon ütötte a Miami védőjét, Andrés Reyest. A 21 éves kolumbiai korosztályos válogatott azonnal a földre került, és szemmel láthatóan nem csak eljátszotta, hogy rosszul van.

Gyorsan érkezett az orvosi segítség, és perceken át a pályán igyekeztek szállítható állapotba hozni Reyest, akit aztán hordágyon vittek le a gyepről, majd azonnal kórházba szállítottak.

A lefújás után néhány órával a fiatal játékos már visszatérhetett a csapatához. Pontosabban a kijelölt szállodába, de a többiektől elkülönítve: azzal ugyanis, hogy kórházban járt, kívül került az MLS-buborékon, ezért rajta újabb COVID-19 tesztet kell majd elvégezni, mielőtt csatlakozhatna a társakhoz.

A találkozót egyébiránt az Orlando City nyerte, amelyik Chris Muller góljával előbb egyenlített a 70. percben, majd a tízperces hosszabbítás 7. percében a portugálok Európa-bajnok szélsője, a korábbi MU-kedvenc, Nani megszerezte a győztes gólt is.