Társoldalunk:

Gulácsi Péter nem került be a Bundesliga-idény álomcsapatába

2020.07.09. 19:52

A játékosok szakszervezete az élvonal gólkirályát, a bajnok és kupagyőztes Bayern München lengyel támadóját, Robert Lewandowskit választotta a 2019/20-as német labdarúgóidény legjobbjává.

A 31 éves csatár a voksok 40,2 százalékát gyűjtötte be, ezzel 2013, 2017 és 2018 után negyedszer érdemelte ki az elismerést, az ezüstcipőt.

A második helyen a Borussia Dortmund angol játékosa, Jadon Sancho végzett 13,9 százalékkal, míg a harmadik ugyancsak egy Bayern-futballista, Joshua Kimmich (7,2) lett.

A szavazáson a Bundesliga első három osztálya, továbbá a negyedik liga játékosai, illetve további szakszervezeti tagok vehettek részt. Az év legjobb tizenegyébe csak a bajnoki tabella első négy helyén végző csapat, azaz a bajnok Bayern, a második Dortmund, a harmadik RB Leipzig és a negyedik Bayer Leverkusen tudott játékost adni, utóbbi két klub is csak egyet-egyet.

A szezon legjobb edzője a Bayern trénere, Hansi Flick lett (58,2). A legjobb újonc címet ugyancsak a bajnokcsapat tagja, a ghánai születésű, kanadai válogatott Alphonso Davies érdemelte ki. A 19 éves középpályás a szavazatok 45,9 százalékát kapta, míg a Dortmund norvég fiatalja, Erling Haaland 15,5 százalékot.